Aproape 2 ani în urmă Privesc.Eu a fost constituit pentru a face lumea mai transparentă. Intenționat Privesc.Eu a refuzat orice emisiuni jurnalistice pentru a nu putea fi invinuți de atacuri, manipulări de partide politice și alte probleme de care suferă mass media clasică. Idea e simplă, transmitem totul ce se petrece live prin Internet. Video se stochează în arhivă absolut fără nici o modificare. Cameramanii fug tot orașul pentru a reuși la câte mai multe conferințe, adunări, judecări sau deschideri festive, parlament sau ședință de guvern, scrie Vitalie Eșanu pe blogul său.

Partidele sunt satisfăcute, mass-media preia gratis orice video care îl dorește și plasează pe TV sau embed pe site. Cel mai important că oamenii sunt satisfăcuți. În sfârșit au un ochi direct în viața politică și socială a țării.

Totul a mers perfect până în aceste zile când Oleg Brega a hotărât să facă niște banișori sau PR pe seama Privesc.Eu.

Privesc.Eu a transmis un live de la o conferință organizată de Asociatia Gender DOC, adică noi am dorit să arătăm societății că există o astfel de problemă. Probabil Brega era pe chat și s-a mai certat cu niște oamenii pe acolo după care a hotărât să ne dea în judecată. Motivul așa și nu-mi este clar.

Tehnic e imposibil să moderezi comentariile live de pe site. Un moderator nu poate lua o decizie referitor la sensul unui comentariu. Poate șterge un comentariu doar bazându-se pe niște reguli stricte cum ar fi cuvinte interzise, linkuri sau publicitate.

Astfel Brega încearcă să penalizeze platforma nu o persoană anume, deși sunt sigur că știe cine l-a atacat.

În concluzie, nu știu cu ce se va termina această istorie, cert e că dacă câștigă Oleg Brega, privesc.eu nu va mai transmite astfel de live-uri pentru al penaliza pe Brega și Avocații lui. Și apoi dacă câștigă va fi un predecedent în justiție. Astfel site-urile unimedia.md, protv.md vor fi următoarele care vor fi penalizate. E groaznic ce se face în comentariile de pe aceste site-uri.

Citeste articolul integral pe esanu.name/vitalie.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.