Recent în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău, în sala de plecări, Întreprinderea de Stat “CRIS “Registru” a instalat ghişeul informaţional interactiv „VISION—BOX”. Acest proiect este realizat în cadrul Strategiei de dezvoltare a sectorului tehnologiilor informaţionale şi comunicaţii pentru anii 2011-2014.

Astfel, publicul va beneficia pe larg de noile servicii bazate pe tehnologii informaţionale, care se acordă gratis. Cetăţenii vor avea posibilitatea să-şi controleze veridicitatea documentului prin prisma utilizării „VISION—BOX”.

Procedura verificării este simplă. Paşaportul cu date biometrice se plasează pe suprafaţa indicată. Puţin mai jos, pe dispozitiv se aplică palma posesorului documentului. În final va apărea informaţia privind verificarea corespunderii datelor biometrice din paşaportul posesorului. Acestea sunt: fotografia digitală, amprentele digitale, precum şi datele personale ale posesorului: numele, prenumele, patronimicul, data naşterii, numărul paşaportului, data eliberării, data expirării termenului de valabilitate al acestuia şi semnătura posesorului documentului.

Ghişeul „VISION—BOX” este un dispozitiv compact şi simplu în utilizare. El nu necesită deservire specială. Ghişeul este deja instalat şi în unele oficii de evidenţă şi documentare a populaţiei a Întreprinderii de Stat “CRIS “Registru”. Se preconizează instalarea dispozitivelor „VISION—BOX” în mai multe locuri publice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.