utm-prezenta-la-microsoft-tech-summit-2016

Microsoft Tech Summit 2016 – unul dintre cele mai importante evenimente IT din această toamnă, care își propune să aducă noi valențe în peisajul digital actual, se desfășoară la Praga în perioada 17-18 octombrie și întrunește experți Microsoft, customeri, dezvoltatori IT din întreaga lume.

Universitatea Tehnică a Moldovei este reprezentată la Microsoft Tech Summit 2016 de Dinu ȚURCANU, șef Direcția TIC.

Timp de două zile, participanții se vor familiariza cu soluțiile oferite de Microsoft menite să ajute atât organizațiile, cât și instituțiile de învățământ să devină mai productive și mai atractive în peisajul actual de transformare digitală, adăugând un plus valoare IT. Cele peste 50 de sesiuni de instruire tehnică organizate în cadrul summitului acoperă o gamă largă de subiecte, cum ar fi platforma Microsoft Azure și hibrid, securitatea, crearea de rețele, stocarea datelor, identitatea, infrastructura cloud, management, DevOps etc.

În cadrul summitului, experții Microsoft au menționat că Universitatea Tehnica a Moldovei este una din primele universități din Republica Moldova care implementează cu succes Office 365 for Education, soluții IT moderne, având grijă ca toți subiecții implicați în activitatea didactică – profesorii, dar și studenții – să  cunoască și să implementeze ultimele tendințe IT, asigurând pregătirea profesională a  tinerilor specialiști pentru sectorul real. Cu ajutorul Office 365, instituțiile de învățământ extind procesul de învățare în auditoriu prin experiențe de comunicare și colaborare virtuală, utilizând e-mail personalizat, portaluri, editare și stocare online a documentelor, mesagerie instant și videoconferințe web. Serviciul include Office Online (Word, PowerPoint, Excel și OneNote), 1 TB de spațiu de stocare OneDrive, Yammer și site-uri SharePoint.

Reamintim că, de curând, DTIC a implementat cu succes Office 365 la Universitatea Tehnică a Moldovei, asigurând profesorii și studenții cu un email corporativ și facilitând astfel o comunicare eficientă în procesul de predare, învățare, comunicare și colaborare între studenți-profesori, student-student, profesor-profesor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.