Utilizarea tehnologiilor moderne la depistarea contravenţiilor în traficul rutier

Specialiştii CRIS “Registru” au avut astăzi o întrevedere cu membrii delegaţiei Republicii Populare Chineze, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău cu scopul de a discuta oportunităţile de colaborare în procesul de implementare a unui proiect interguvernamental moldo-chinez cu privire la supravegherea circulaţiei rutiere în Republica Moldova, lansat la 18 aprilie 2011 şi finanţat de către partea chineză.

Acest proiect prevede instalarea a 500 de camere video şi radare în intersecţiile din mun. Chişinău, în special în preajma instituţiilor de învăţămînt, pentru a monitoriza şi a depista încălcările pe care le comit participanţii la traficul rutier. Proiectul este orientat spre creşterea siguranţei, eliminarea factorului uman în relaţia poliţist – şofer, diminuarea corupţiei, micşorarea numărului de accidente rutiere, asigurarea egalităţii în faţa legii a tuturor participanţilor la trafic, dar şi spre o mai bună supraveghere a ordinii publice.

Agenda şedinţei a vizat prezentarea de către fiecare parte a propriilor idei şi propuneri cu privire la automatizarea procesului de evidenţă a contravenţiilor în traficul rutier. Astfel, radarele vor depista depăşirile de viteză, camerele de luat vederi vor identifica şi înregistra numărul de pe placa de înmatriculare a automobilului, iar toate aceste date vor fi transmise on-line într-un singur centru de monitorizare şi stocare a informaţiei.

În acest context, specialiştii CRIS „Registru” au prezentat Sistemul Informaţional Automatizat „Înregistrarea şi evidenţa contravenţiilor în traficul rutier”, scopurile şi sarcinile principale ale căruia sunt de a asigura controlul automatizat asupra respectării regulilor în traficul rutier, minimalizarea factorului uman şi a cheltuielilor privind monitorizarea traficului rutier, înregistrarea automatizată a contravenţiilor 24 de ore din 24, generarea automatizată a amenzilor şi controlul achitării acestora, etc.

La rîndul lor, membrii delegaţiei din China au prezentat propriul sistem de monitorizare a traficului rutier, iar în rezultatul prezentării au fost stabilite priorităţile de colaborare bilaterală în vederea elaborării şi implementării proiectului de supraveghere video şi monitorizare a traficului rutier în Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.