Serghei

Serghei Logvinenco, un tânăr de 26 de ani, este administrator de sistem în cadrul Simpals, una dintre companiile IT de top din Republica Moldova. Tânărul a studiat în cadrul Colegiului de Informatică din Chișinău. Și-a început activitatea în domeniul IT la vârsta de 18 ani, într-un internet club din Capitală, relatează portalul de știri Unimedia.

„Am studiat în cadrul Colegiului de Informatică din Chișinău. Au început să îmi placă calculatoarele. Abia atunci apăreau tot felul de gadget-uri. În colegiu am dobândit cunoștințele necesare, care ulterior, fiind aplicate, au și adus rezultate. Am început să muncesc în calitate de operator într-un internet club. Ulterior, am fost numit în fucția de administrator de sistem”.

La vârsta de 24 de ani, Serghei a fost angajat în cadrul companiei „Simpals” și susține că este primul om din Moldova care a fondat o fermă render: „Compania noastră creează desene animate. Sunt primul om din Moldova care a creat o fermă render. Până acum, nimeni în Republica Moldova nu dispunea de așa tehnică”.

Majoritatea banilor care îi câștigă, tânărul îi investește în gadgeturi și călătorii. „Îmi place să călătoresc și mă străduiesc să vizitez cât mai multe țări. Îmi cumpăr diverse jucării scumpe, de la telefoane mobile până la modele radiocomandate. Îmi plac foarte mult”, a recunoscut Serghei.

„Consider că e necesar de a studia la facultate, pentru a primi cunoștințele de bază în acest domeniu. Dacă aveți șansa de a învăța – învățați! Veți avea nevoie de aceste cunoștințe. Este un domeniu extrem de interesant și necesar. În orice companie există o rețea de calculatoare. Gadget-urile se vor folosi peste tot. Întotdeauna va fi nevoie de oameni care să monitorizeze procesul de lucru al calculatoarelor”, a declarat tânărul.

Serghei consideră că poți avea o carieră de success în domeniul IT doar dacă ești calm și ai un scop bine definit: „Cel mai important e să existe scop bine definit. Să fiți calmi și totul vă va reuși”. O carieră în IT înseamnă nu doar profesia de programator, dar și de web-designer, content manager, administrator de rețea și sistem, manager de proiecte IT, tester etc. Pe pagina „Aleg cariera IT” găsești mai multe detalii despre aceste profesii, dar și universitățile și colegiile la care poți studia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.