Portalul de știri UNIMEDIA împlinește astăzi 5 ani de activitate pe piața media din R. MoldovaPortalul de știri UNIMEDIA este cel mai mare site de știri din R. Moldova, care este vizitat în fiecare zi de 25-30 de mii de vizitatori unici. Lansat în anul 2005 sub numele de uni.md a devenit, în scurt timp, lider între publicaţiile on-line din Moldova. Inițial, platforma on-line a uni.md se comporta ca un digest de știri, pentru ca ulterior, echipa site-ului să producă conținut propriu.

În octombrie 2006, şi-a asumat o noua identitate: UNIMEDIA.MD – platformă multimedia de informare în timp real, cu cele mai tari ştiri, obţinute din surse credibile şi verificabile. De-a lungul timpului UNIMEDIA a îmbinat viteza de reacţie cu informații oferite în format text, foto, dar și video, fapt ce a făcut ca numărul vizitatorilor să crească rapid în ultimii 3 ani.

UNIMEDIA a devenit popular publicului după evenimentele din aprilie 2009 și alegerile parlamentare anticipate din 29 iunie 2009. Deși site-ul a fost blocat de autorități, UNIMEDIA a deschis copia unimedia.info și a continuat să informeze întreaga lume despre evenimentele tulburătoare de atunci. La alegerile din 29 iunie 2009, peste 40 de mii de oameni au ales site-ul de știri pentru a afla care sunt rezultatele scrutinului electoral. Ulterior, UNIMEDIA a transmis video ÎN DIRECT în exclusivitate de la prima ședință a noului Parlament, care a fost urmărită de peste 20 de mii de persoane.

Vasile Gălușcă (25 ani), Sergiu Gălușcă (27 ani), Tudor Darie (27 ani) și Dumitru Ciorici (23 ani) sunt oamenii din spatele afacerii, care acționează ca un singur creier pentru toate produsele on-line ce le operează.  În 2007, cei 4 participă la crearea companiei New Media Group, noul editor UNIMEDIA, pentru ca după trei ani site-ul de știri să devină cel mai popular din R. Moldova pe nișa de noutăți. Vasile, Tudor, Sergiu și Dumitru consideră că principala avere pe care o au în companie sunt tinerii de care sunt înconjurați. E vorba de o echipă de 15 persoane, majoritatea dintre ei fiind încă studenți.

Continuare pe UNIMEDIA

1 COMENTARIU

  1. […] UNIMEDIA împlinește astăzi 5 ani, La Multi Ani! Mon Sep 20, 2010 20:19 pm Portalul de știri UNIMEDIA este cel mai mare site de știri din R. Moldova, care este vizitat în fiecare zi de 25-30 de mii de vizitatori unici. Lansat în anul 2005 sub numele de uni.md a devenit, în scurt timp, lider între publicaţiile on-line din Moldova. Inițial, platforma on-line a uni.md se comporta ca un […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.