Astăzi, în cadrul şedinţei Guvernului Republicii Moldova, a fost aprobată hotărîrea cu privire la dezvoltarea reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice cu acces radio în bandă largă. Astfel, în curînd, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) ar putea elibera licenţe 4G operatorilor de telefonie mobilă din Republica Moldova.

Potirvit hotărîrii, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, în termen de 10 zile, va pune la dispoziţia ANRCETI resurse din spectrul de frecvenţe radio: trei subbenzi de frecvenţe radio cu lărgimea de 2×20 MHz din banda de frecvenţe radio 2500-2690 MHz şi o subbandă de frecvenţe radio cu lărgimea de 50 MHz din banda de frecvenţe 3600-3800 MHz.

Taxa pentru eliberarea licenţei de utilizare a unei subbenzi de frecvenţe radio cu lărgimea de 2×20 MHz din banda de frecvenţe radio 2500-2690 MHz (4G) a fost stabilită în mărime 10 mil. euro.

Taxa pentru eliberarea licenţei de utilizare a subbenzii de frecvenţe radio cu lărgimea de 50 MHz din banda de frecvenţe radio 3600-3800 MHz se va determina în urma concursului cu aplicarea procedurii de selectare competitivă, care va porni cu preţul minim de expunere la concurs în mărime de 1 mil. euro.

ANRCETI va elabora toate actele normative şi va elibera licenţele pentru subbenzile de frecvente radio cu lărgimea de 2×20 MHz din banda de frecvenţe 2500-2690 MHz, prin încredinţare directă furnizorilor care au deja construite reţele şi furnizează în mod autorizat reţele şi servicii publice de telefonie mobilă în Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.