<p class="MsoBodyTextIndent" style=După ce Orange Moldova a lansat săptămîna trecută un serviciu prin SMS de verificare a penalităţilor şi accidentelor rutiere înregistrate, astăzi, şi Moldcell anunţă un astfel de serviciu, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne şi Context Srl.

Serviciul lansat de Moldcell „Informaţie privind punctele de penalizare, amenzile neachitate, implicarea mijloacelor de transport in accidente rutiere” este acordat prin intermediul telefoniei mobile.

Începând de astăzi, orice abonat Moldcell poate obţine orice informaţii despre o unitate de transport direct din telefonul mobil. În acest scop au fost concepute două posibilităţi:

1. SMS la 9021 – expediază un SMS la acest număr cu codul personal, după care un SMS cu codul din permisul de conducere, sau codul de bare al amenzii, sau numărul permisului de conducere provizoriu şi vei primi următoarea informaţie: amenzile neachitate, punctele de penalizare, retragerea dreptului de a conduce un autovehicul şi procesele de judecată în care a fost implicat solicitantul.

2. SMS la 9022 – expediază un SMS cu numărul VIN la acest număr şi vei primi doar informaţia despre accidentele rutiere în care a fost implicat mijlocul de transport.

Tariful pentru SMS expediat  la 9021 este 5 lei, iar tariful pentru un SMS la 9022 constituie 10 lei. Regulamentul serviciului poate fi găsit pe pr.gov.md şi politiarutiera.md.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.