Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (MTIC) a lansat astăzi, 30 aprilie, concursul naţional “ITineret – viitorul începe cu tine” – o premieră pentru Republica Moldova. Optsprezece tineri care vor prezenta cele mai bune proiecte IT vor obţine premii de valoare, transmite Info-Prim Neo.

Este un eveniment unic pentru Republica Moldova. Acest proiect naţional conturează o nouă generaţie a specialiştilor în domeniu tehnologiilor informaţionale, a spus ministrul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, Alexandru Oleinic.

Acest concurs oferă şanse egale tinerilor din mediul urban şi rural. La el pot participa atât tineri care deja au proiecte realizate, cât şi cei care au doar idei capabile să schimbe viaţa spre bine şi să se implice în unele procese. „Oricine din cei câteva de zeci de mii de tineri din licee şi universităţi vor putea participa la acest concurs”, a comunicat Alexandru Oleinic.

Potrivit ministrului, Republica Moldova va reuşi să se impună pe plan internaţional doar atunci când va ajuta şi va stimula tinerii să devină profesionişti. Această abordare poate fi privită drept garanţie că vom avea mult mai multe locuri de muncă şi salarii decente, venituri la buget şi investiţii continue în educarea noilor generaţii.

Şefa Secţiei comunicări corporative a unei companii, parteneră a proiectului, Rodica Verbeniuc, a menţionat importanţa concursului pentru tineretul din Republica Moldova. „Sunt foarte mulţi tineri care doresc să se manifeste şi să-şi aducă contribuţia la dezvoltarea ţării. Şi acest proiect oferă această şansă”, a spus Rodica Verbeniuc.

La concurs pot participa tinerii care îşi fac studiile în clasa X-XII, cei care sunt în anul I sau II la facultate. Doritorii trebuie să prezinte proiectele din categoriile Site-uri Web, Aplicaţii şi Grafică, până la data de 19 iunie, pe adresa de de e-mail: itineret@itineret.md.
Juriul este format din reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, inclusiv ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a Universităţii de Stat din Moldova şi a Universităţii Tehnice.

100 de tineri, proiectele cărora vor fi considerate cele mai bune, vor fi invitaţi la o tabără de vară, unde vor participa la activităţile distractive, seminare, training-uri. Pentru primele 18 proiecte alese de juriu vor fi oferite premii de valoare.

Rezultatele concursului vor fi anunţate până la data de 30 iunie. Criteriile de selecţie sunt: originalitatea, utilitatea proiectului pentru comunitate, calitatea şi funcţionalitatea.

sursa:  info-prim.md

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.