Thinking Outside the Box 1

Proiectul “Thinking Outside the Box” este realizat de către Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC şi are drept scop crearea unei percepţii veridice asupra activităţii în domeniul IT, o percepţie care anulează stereotipurile şi care ne aduce, graţie participanţilor, mai aproape de esenţă şi de realitate.

Conceptul “Thinking outside the box” ilustrează perfect filozofia industriei IT, o sferă în care creativitatea, inovarea, transformarea continuă stau la baza tuturor realizărilor atinse.

Thinking Outside the Box 3

Protagoniştii proiectului sunt 33 de profesionişti IT care exercită diverse roluri în cadrul companiilor şi care au participat la realizarea imaginilor ca urmare a unui apel public lansat de ATIC. Programatori, ingineri software, arhitecţi de sisteme, testeri, administratori de reţea, manageri de proiecte şi directori de companii au acceptat provocarea de a împărtăşi experienţe, viziuni şi gânduri despre domeniul în care excelează şi căruia se dedică cu mult entuziasm şi pasiune.

Graţie acestora, avem parte de o incursiune palpitantă în culisele industriei IT, aflăm cum e să activezi într-o sferă care revoluţionează prezentul şi viitorul, care sunt premisele unei cariere de succes, care sunt lecţiile învăţate şi sfaturile pentru cei tineri şi dornici să cucerească domeniul.

Thinking Outside the Box 2

În Republica Moldova sectorul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor tinde să devină în următorii ani un factor-cheie al creșterii economice și dezvoltării sociale. O demonstrează dinamica impresionantă înregistrată pe parcursul ultimilor ani – un volum de peste 7 mlrd. lei în anul 2013 și o cotă de circa 8 % în PIB.

Domeniul IT oferă oportunităţi de angajare și remunerare foarte atractive, precum și perspective reale de creștere profesională continuă. Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, cel mai înalt câștig salarial mediu este în sectorul TIC, acesta devansând chiar şi sectorul financiar-bancar.

Thinking Outside the Box 6

În prezent, în industria Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor activează peste 20 000 de persoane, dintre care 7 000 – doar în Tehnologia Informaţiei. Este important şi faptul că fluxul ofertelor de muncă creşte constant, iar cererea de specialiști în domeniu depășeşte cu mult oferta disponibilă în acest sens.

Proiectul “Thinking Outside the Box” este realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015.

Thinking Outside the Box 4

Thinking Outside the Box 5

Thinking Outside the Box 7

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.