Astăzi, 10 ianuarie 2011, a avust loc testarea sistemului e-ticket, o nouă modalităte de plată a călătoriilor în trasnportul public din mun. Chişinău, care va înlocui vechiul sistem de taxare.

„În autobuze vor fi validatoare electronice, bazate pe senzori, alături de care pui cartela electronică de unde se descarcă suma necesară. Este incomod pentru călători de a trece pe uşa din faţă, pe lângă turnichet, pentru a valida călătoria, asta va lua foarte mult timp”, a declarat primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă. Conform declaraţiilor primarului general implementarea acestui sistem se va realiza peste doi ani.

Noua modalitate de plată se propune a fi realizată în baza unei  cartele electronice, cu bani în cont. Cartelele se vor vinde la chioscuri speciale.

Veaceslav Ţernă, directorul general de transport public şi comunicaţii a menţionat că se vor testa şi alte modalităţi de taxare, fără turnichet, însă această schimbare este absolut necesară.

Vezi Inspectarea unui autobuz cu sistem de e-ticket şi Declarațiile lui Dorin Chirtoacă după inspectarea unui autobuz cu sistem de e-ticket.

Citeste si Gînduri despre e-Ticket în Chișinău

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.