telefoanele mobile-avion

Viceprim-ministrul, Stephane Bride, ministru al Economiei a prezidat la 1 iulie curent, ședința Comisiei de stat pentru frecvențe radio, în cadrul căreia a fost aprobat proiectul hotărârii de lege ce vizează modificările şi completările în Tabelul naţional de atribuire a benzilor de frecvenţe, pentru a permite utilizarea serviciilor de comunicații mobile la bordul aeronavelor.

Pasagerii vor putea folosi telefoanele mobile conectându-se prin satelit în banda de frecvenţă stabilită prin lege. Pentru a asigura securitatea echipamentelor de bord, puterea de transmisie va fi menținută la un nivel destul de scăzut, iar telefoanele mobile nu vor putea fi folosite în timpul decolării și aterizării avionului.

Proiectul Hotărârii Comisiei de stat pentru frecvenţe radio „Cu privire la aprobarea modificărilor şi completărilor ce se operează în Tabelul naţional de atribuire a benzilor de frecvenţe” a fost aprobat în vederea armonizării cadrului normativ naţional în domeniul gestionării spectrului de frecvenţe cu cel european.  Aceste modificări sunt operate în conformitate cu Decizia Comisiei Europene 2008/294/CE privind condiţiile armonizate de utilizare a spectrului de frecvenţe pentru exploatarea serviciilor de comunicaţii mobile la bordul aeronavelor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.