Se înteţesc în ultimul timp atacurile cibernetice asupra site-urilor din Republica Moldova, pe 14 martie a fost spart site-ul Judecătoriei sectorului Botanica, iar pe 15 martie site-ul revistei VipMagazin.md.

Potrivit unui comunicat plasat pe site-ul revistei „VIP magazin”, au fost şterse toate informaţiile de pe site şi cea mai mare parte din informaţiile distruse sunt imposil de restabilit. Revista s-a adresat deja cu o cerere în judecată pentru ca atacatorii să fie depistaţi şi pedepsiţi conform legii.

Vedeţi comunicatul integral:

Site-ul www.vipmagazin.md – under atack

La 15 martie 2012, am constatat ca persoane necunoscute au expus site-ul revistei „VIP magazin” unui atac informatic, care a dus la deteriorarea cheilor de securizare a bazei de date si distrugerea/stergerea tuturor informatiilor existente pe site. Cea mai mare parte din informatiile distruse sunt imposil de restabilit, astfel, prin aceste actiuni, s-au cauzat publicatiei prejudicii iminente.

Actulamente, specialistii IT încearca sa restabileasca site-ul si sa îl faca din nou accesibil publicului larg. Procesul va dura o perioada nederminata si redactia „VIP magazin” îsi aduce scuzele de rigoare utilizatorilor fideli, precum si partenerilor care au avut publicitatea plasata pe site. De asemenea, revista „VIP magazin” s-a adresat cu o cerere în judecata pentru ca atacatorii sa fie depistati si sa fie pedepsiti conform legii.”.

9 COMENTARII

  1. Doar așa administratorii de companii vor înțelege să nu economisească pe instrumente și salarii în diviziunile lor tehnologii informaționale.

  2. 1. Siterurile pe opensource de tip joomla mereu vor fi supuse atacurilro si vor fi sparte foarte des

    2. Cum e posibil sa ai asa un hosting de rahat ca sa nu faca automat niste bakupuri, in mod normal aceste sunt facute zilnic, saptaminale, lunare, Dar daca nu au fost ce si de unde naiba sa restabilesti.
    Inaite de a cumara hosting inrebati sa va faca backupuri !

  3. :)) sa nu invinuim cei cu hostingul! Ei pot sa ofere asa bonus, dar daca asta nu li s-a cerut explicit sau nu e stipulat in contract – nu au nici o vina!

  4. Apropo, aici nu e vorba ca s-a economisit pe salariul specialistului TI, aici e vorba de incompetenta lui totala! Pentru ce sa-i dea salariu mai mare?

  5. Iar cei cu hostingul nu au nici o vina atit cit efecturea backup-urilor nu li s-a cerut explicit sau nu a fost stipulata in contract. Si la urma urmei … se poate intimpla ceva la cei cu hostingul, ce fac atunci toti clientii lor?:) Vip Magazin a primit teapa mare si doar ei sunt de vina.

  6. Cea mai simpla si cea mai sigura metoda de protejare a unui site este sa-i face back-up cit mai des, indifernet ca esti pe Joomla, Drupal sau situ meu nu-l sparge nimeni CMS.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.