Ieri, 14 martie, site-ul Judecătoriei sectorului Botanica a fost spart de un hacker cu pseudonimul „black_angel”.

Înainte de a deveni inaccesibilă, pe pagina electronică a instituţiei apărea următorul text în limba engleză: Acest site a fost spart. Mai jos apărea o imagine din filmul „The Dark Knight”.

Responsabilii din cadrul Ministerului Justiţiei presupun că prin această spargere, hackerii ar fi încercat să depisteze gradul de protecţie al site-ului.

Potrivit Ministerului, la scurt timp, site-ul a fost deblocat. De securitatea acestuia răspunde Întreprinderea de Stat „Centrul de Telecomunicaţii Speciale”.

Sursa foto: iudinlex.blogspot.com

Sursa video: prime.md

8 COMENTARII

  1. Ar trebui sa fie, cu cit gradul de intrebuinatare a servicilor electronice cresc, cu atit oamenii cauta drumuri care nu sunt asigurate cu protectie. La moment aceste evenimente ne spune doar o chestie si foarte importanta, nu are specialisti macar sa minimize gradul de vulnerabilitati la servicile ce le ofera, nu inca sa mai pretinda de a oferi cetatenilor. O sa ne trezim intr-o zi cind toate info despre noi o sa fie la curent oricine, iar cei ce ne apara o sa dea vina doar pe electronica, iar ei o sa fie curatii, superb.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.