Ministerul Educației trece de astăzi, 19 mai, la  următoarea etapă în implementarea SIME (Sistemul Informațional de Management în Educație) și anume tranziția acestuia pe platforma guvernamentală MCloud. Platforma respectivă reprezintă un model inovator de infrastructură și i-a adus Republicii Moldova premiul internaţional “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe”.

Utilizarea MCloud va permite Ministerului Educației să eficientizeze cheltuielile pentru consumul serviciilor IT, stocând într-un spațiu virtual securizat sistemele informaționale aflate în gestiunea sa. Pentru a le accesa, deținătorul sistemelor trebuie doar să  fie conectat la  internet, fără a fi  nevoie de servere și spații de depozitare adiționale.

Trecerea SIME pe MCloud va contribui la utilizarea maximă a resurselor TI, inclusiv la reducerea riscului de pierdere a datelor și la îmbunătăţirea eficienței operaționale, platforma consolidând centrele de date ale instituțiilor publice într-o formă de gestionare comună.

Menționăm că SIME este un sistem extrem de util profesorilor, părinților, elevilor, precum și autorităților publice. Acesta va facilita procesul de analiză a datelor colectate de la instituțiile de învățământ general, informațiile din sistem fiind publice și urmând a fi prezentate într-o formă prietenoasă pentru cei care accesează sistemul.

SIME este parte a amplei reforme educaționale în care s-a angajat Ministerul Educației cu asistența Băncii Mondiale. Acest proiect este implementat cu susținerea Centrului pentru Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, direcțiilor raionale de învățământ și școlilor din țară.

Lasă un răspuns