Pe site-ul Serviciul Grăniceri, începînd cu data de 15 septembrie 2010, a fost inclusă harta interactivă a punctelor de trecere a frontierei, care oferă informaţii despre numele şi specificul fiecărui punct de trecere dar şi despre locaţia şi coordonatele de contact.

Potrivit instituţiei, hartă interactivă evidenţiază punctele de trecere a frontierei deschise traficului transfrontalier şi traseele rutiere, feroviare şi aeriene existente, pentru a veni în sprijinul tuturor cetăţenilor, îndeosebi a persoanelor care doresc să tranziteze frontierele Republicii Moldova.

Aplicaţia, dezvoltată pe platforma Google Maps, poate fi accesată în cadrul meniului principal al site-ului www.border.gov.md, harta interactivă putînd fi vizualizată în trei moduri disponibile: Map, Sat, Ter şi Earth.

Pagina „Harta punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional, interstatal şi locall” este utilă participanţilor la traficul transfrontalier în ceea ce priveşte identificarea locaţiilor punctelor de trecere, precum şi pentru stabilirea traseelor către un anumit punct de tranzitare a graniţei sau a rutelor ocolitoare în cazul semnalării unor aglomerări sau închideri temporare.

Totodată, prin accesarea marcajului de pe hartă, se obţin informaţii, atît despre numele şi specificul punctului de trecere, cît şi despre locaţia şi coordonatele de contact ale acestuia.

Harta include şi punctele de trecere amplasate pe segmentul transnistrean a frontierei de stat moldo-ucrainene, care nu sunt controlate de autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova.

2 COMENTARII

  1. […] Serviciul Grăniceri al R. Moldova a lansat harta on-line a punctelor de trecere a frontierei Wed Sep 15, 2010 14:08 pm Pe site-ul Serviciul Grăniceri, începînd cu data de 15 septembrie 2010, a fost inclusă harta interactivă a punctelor de trecere a frontierei, care oferă informaţii despre numele şi specificul fiecărui punct de trecere dar şi despre locaţia şi coordonatele de contact. Potrivit instituţiei, hartă interactivă evidenţiază punctele de trecere a frontierei deschise traficului transfrontalier şi traseele rutiere, […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.