ROBOCLUB 01.16 1

La data de 12 ianuarie a avut loc evenimentul deînmânare a 56 de seturi de robotică în cadrul Programului ROBOCLUB.

Opt licee din Moldova au primit echipamentul necesar creării şi funcţionării cluburilor de robotică: Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chişinău, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Chişinău, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Bălţi, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din mun. Bălţi, Liceul Teoretic ”C. Stere” din or. Soroca, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Drochia, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Anenii Noi şi Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din or. Cimișlia.

Beneficiarii au fost selectați în baza unui concurs la care au fost depuse 86 de cereri de la diverse instituții de învățământ din țară. Fiecare dintre cele 8 licee selectate a primit câte 7 seturi de roboţi LEGO MINDSTORMS EV3, 3 seturi de piese adiționale și licența software necesară activităţilor de instruire.

Achiziția seturilor de robotică a fost posibilă graţie suportului financiar acordat de Proiectul de Competitivitate al USAID și are drept scop extinderea programelor şcolare de robotică și creșterea numărului elevilor implicați în activitățile de instruire dedicate dezvoltării creativității, gândirii critice şi capacitații de inovare.

În cadrul evenimentului au participat Nadia Cristea, Viceministru al Educaţiei, Sergiu Botezatu, Manager Senior de Proiecte, USAID Moldova, Doina Nistor, Director al Proiectul de Competitivitate al USAID,  Ana Chiriţa, Director Executiv ATIC şi reprezentanţii instituţiilor beneficiare.

ROBOCLUB, iniţiativă educaţională bazată pe programul LEGO Education, se desfăşoară în prezent în cadrul a 10 instituţii din ţară: LT „Ion Creangă”, LT „Mircea Eliade”, LT „Mihai Grecu”, LT ”Orizont”, LT ”N. Dadiani”, LT ”Puşkin” din Chișinău, LT ”Mateevici” din Pârlița, Ungheni, LT ”Ștefan cel Mare” din Taraclia, Căușeni, Colegiul Politehnic din Chişinău şi Centrul pentru Copii şi Tineret ARTICO. În cadrul ROBOCLUB elevii învaţă să construiască şi să programeze roboţi, astfel încât aceştia să realizeze sarcini de o complexitate din ce în ce mai avansată.

Drept rezultat al creării Cercurilor de Robotică, la 7 martie 2015 la Chișinău s-a desfășurat prima ediție a Concursului internaţional FIRST LEGO League. La prima ediție a evenimentului au participat 60 de copii din 6 instituții de învățământ. Cea de-a doua ediţie a concursului FIRST LEGO League Moldova este planificată pentru data de 20 februarie 2016.

Dotarea cu seturi de robotică se desfăşoară în contextul Programului ROBOCLUB, implementat în Moldova cu sprijinul financiar al USAID, în parteneriat cu Ministerul Educației, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC şi compania StarNet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.