Programul de tranziție la televiziunea digitală terestră

Pe 26 noiembrie curent, Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a organizat cea de a doua şedinţă a Grupului de lucru interinstituţional pentru asigurarea realizării eficiente a Programului de tranziţie la televiziunea digitală terestră.

În cadrul ședinței au fost prezentate rezultatele obținute în procesul de implementare a Programului și discutate posibilitățile de realizare a campaniei de informare a cetățenilor privind avantajele semnalului TV digital. La fel, participanții la ședință, au analizat aspecte privind organizarea concursului pentru eliberarea licenţelor de emisie şi autorizaţiilor de retransmisie pentru utilizarea capacităţii multiplexului naţional creat, organizarea concursurilor pentru eliberarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor/canalelor TV pentru crearea multiplexelor cu acoperire regională, precum și posibilitățile de recepție a semnalului TV Digital Terestru utilizând “antenele colective”.

Totodată, în timpul discuțiilor, reprezentanții MTIC au informat despre elaborarea ”Ghidului privind parametrii STB și ale modulelor de recepție digitală a televizoarelor, recomandate pentru utilizare pe teritoriul Republicii Moldova”, care se află la etapa de redactare finală.

La şedinţă au participat reprezentanţii Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei,Ministerului Economiei, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Finanţelor, Consiliului Concurenţei, Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, IPNA Compania “Teleradio-Moldova” şi companiei “Extindere”.

Reamintim că Republica Moldova și-a asumat obligația de tranziție la televiziunea digitală terestră prin semnarea Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră “Geneva-2006”. Conform modificărilor la Codul Audiovizualului aprobate de Parlament, tranziția de la televiziunea analogică la cea digitală terestră urmează să fie realizată până la sfârșitul anului 2017.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.