forum internațional în domeniul securității digitale

Guvernul Republicii Moldova organizează forumul internațional de nivel înalt în domeniul securității digitale “Transformări de succes în lumea digitală”. Forumul se desfășoară în cadrul evenimentelor „Luna securității cibernetice în Guvern” și „Luna europeană a securității cibernetice”. La acesta  participă premierul Iurie LEANCĂ, președintele Estoniei Toomas HENDRIK ILVES, miniștri, funcționari publici, reprezentanți ai societății civile.

Potrivit premierului, Iurie LEANCĂ, prioritatea Guvernului este să devină garantul tranzacţiilor sigure online, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul de business. „Estonia a demonstrat că o ţară mică din Europa de Est poate fi un lider mondial la capitolul e-Guvernare şi securitate cibernetică. Avem ce învăța de la estonieni și vom fortifica colaborarea noastră bilaterală”, a afirmat primul ministru.

Preşedintele Estoniei a prezentat parcursul țării sale în domeniul guvernării electronice. Toomas HENDRIK ILVES s-a referit în special la aspecte legate de securitatea cibernetică.

“Experiența Estoniei în domeniul e-Guvernării este una avansată și demnă de urmat”, susține directoarea executivă a Centrului de Guvernare Electronică, Stela MOCAN.  Potrivit ei, modelul de interacțiune online a autorităților estoniene cu cetățenii, dar și cu investitorii străini merită replicat și în Republica Moldova.

Republica Moldova este unul dintre cei mai importanţi parteneri din Europa Centrală și de Est care s-a alăturat efortului comun al UE  în vederea asigurării securităţii informaționale de rând cu țări ca Germania, Estonia, Franța, Norvegia, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii.

Printre obiectivele evenimentului „Luna Securității Cibernetice în Guvern” se numără: utilizarea sigură a internetului, securitatea  datelor personale, creșterea nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor în mediu online.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.