MPay logoDe rînd cu mai multe instituţii de stat, Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru” trece la sistemul de achitare realizat în baza Serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay. Lansarea acestui serviciu are loc în contextul realizării obiectivului naţional de migrare, cel puţin treptată, de la utilizarea numerarului, către plăţile fără numerar.

Primul serviciu electronic, prestat de ÎS „CRIS „Registru” care va fi achitat prin serviciul MPay este Acordarea informaţiei despre vehicul prin Internet. Acest serviciu acordă informaţie despre vehicul în baza datelor conţinute în Registrul de Stat al Transporturilor şi confirmă faptul prezenţei datelor solicitate în registru.

La accesarea e-serviciului de acordare a informaţiei despre vehicul de pe portalul serviciilor electronice www.e-services.md, este completată o cerere on-line, care va conţine complementar la metodele existente opţiunea de achitare a serviciului prin serviciul de plăţi MPay.

Astfel, la selectarea acestei modalităţi de achitare, sistemul va asigura legătura cu site-ul www.mpay.gov.md. La această etapă va fi selectată una din metode de achitare (card bancar, în numerar, prin terminale de plăţi, internet-banking). La sfîrşitul operaţiunii Serviciul va face o confirmare de plată, iar cetăţeanul va primi informaţia solicitată la adresa electronică indicată la comandarea serviciului şi va vizualiza datele direct pe portalul serviciilor electronice www.e-services.md.

În scopul creării condiţiilor comode de accesare şi achitare a serviciilor, ÎS “CRIS “Registru” va lucra în continuare în direcţia digitalizării şi diversificării serviciilor prestate populaţiei, integrării serviciilor publice în sistemul de achitare, realizat în baza Serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay, ca fiind un instrument simplu, accesibil şi comod.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.