implementarea-planului-de-actiuni-privind-liberalizarea-regimului-de-vize-rm-ue-pe-segmentul-tic

În perioada 5-16 septembrie a.c. la Chișinău are loc vizita experţilor UE pentru evaluarea nivelului de realizare a acţiunilor conţinute în anexa la Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind suportul în implementarea Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.

Conform agendei de lucru, la 13 septembrie curent, experții europeni au luat cunoștință de acțiunile realizate în acest context de către Ministerul TIC și Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru”.

Astfel, în cadrul reuniunii au fost evaluate progresele referitor la obiectivele ce țin de implementarea Sistemului de Recunoaștere Facial (FRS), automatizarea proceselor de perfectare a actelor de identitate și securizarea informației și datelor personale la emiterea documentelor de identitate în Republica Moldova, crearea Directoriului cheilor publice inserate în pașapoartele biometrice și integrarea acestuia cu Directoriul internațional ICAO.

Pentru fiecare dintre obiectivele menţionate au fost audiate prezentări, au fost demonstrate soluții practice cu indicarea performanțelor înregistrate şi a livrabilelor.

Discuțiile au evidențiat interesul oficialilor europeni pentru documentele de identitate implementate de CRIS Registru cu utilizarea tehnologiilor moderne, pe suport de policarbonat. În acest sens, întrevederea a inclus şi o vizită de documentare a experţilor la Secţia de confecţionare şi perfectare a documentelor, unde au luat cunoștință de tehnologiile aplicate pentru confecționarea documentelor, precum și elementele de protecție aplicate pentru a asigura securitate maximă a documentelor emise cetățenilor Republicii Moldova.

La finele misiunii de evaluare, experții vor prezenta un raport amplu,ce va conține evaluarea nivelului de realizare pentru fiecare din acțiunile specificate în planul de realizare a Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind suportul în implementarea Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.