Rails Girls Chisinau

Dacă ești o domnișoară înrăită în ceea ce privește activitățile în IT sau nu ai experiență, însă dispui de o idee de proiect bună care dorești să o dezvolți în timp rapid și în compania unor profesioniști, înscrie-te la proiectul Rails Girls Chișinău, transmite Diez.md.

Această primă ediție de proiect este dedicată exclusiv fetelor care doresc să afle mai multe despre dezvoltarea unor aplicații prin framework-ul Rails al limbajului Ruby, tehnologia care înregistrează în prezent cea mai mare creștere în popularitate printre programatorii web din Republica Moldova. Astfel vei avea ocazia să descoperi practicile și tehnologiile moderne în contexte actuale.

Organizatorii cred sută la sută că este posibil ca o participantă începătoare să dezvolte propriul său proiect.

Alături de comunitatea Rails Girls Chișinău, vei putea învăța:

– Ce este o aplicație web și ce se află în spatele aplicațiilor moderne;
– Ce înseamnă web development, protocolul HTTP, conexiuni server-client;
– Cum este creată o pagină web statică: HTML și CSS;
– Cum este creat conținutul dinamic: Ruby și Ruby on Rails;
– Cum să lucrezi în echipă și să găsești soluții pentru problemele tehnice cu care te confrunți.

Astfel, vei cunoaște concepte ce îți par acum complexe acoperind pas cu pas ceea ce este necesar pentru a dezvolta funcționalitatea unei mici rețele de socializare.

Candidatele eligibile proiectului sunt:

– tinerele cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani;
– domnișoarele entuziasmate în a studia ceva nou și de a dezvolta propriul proiect.

Cunoașterea limbii engleze, precum și experiența anterioară într-un proiect social, vor constitui un avantaj. Comunitatea Rails Girls dorește să te ajute să dezvolți un instrument util ție și comunității.

Participarea este absolut gratuită și destinată exclusiv domnișoarelor. Cursurile vor fi lansate la ceremonia de deschidere pe 15 mai, iar activitățile didactice vor avea loc în sâmbetele de 16, 23 și 30 mai 2015. Duminică, 31 mai, oricine este invitat la lansarea proiectelor dezvoltate în timpul atelierelor.

Mai multe detalii despre mentori găsești aici. Deadline nu este, însă înscrierile la proiect lucrează după metoda primul venit, primul servit. Dacă ești deschisă unor asemenea provocări, înscrie-te la proiect aici.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.