Un proiect de lege ce prevede modificarea Codului penal a fost votat astăzi în primă lectură de către Legislativ, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului racolarea prin internet a minorilor pentru relaţii sexuale va fi pedepsită cu pînă la cinci ani de închisoare.

Proiectul a fost prezentat în Parlament de viceministrul Afacerilor Interne, Iurie Cheptănaru, şi prevede completarea Codului penal cu noi reglementări, care stabilesc mai multe noţiuni de infracţiuni cu caracter sexual împotriva copiilor.

„Pe parcursul anului 2009, au fost abuzaţi sexual 109 copii, numărul cazurilor de acest fel a crescut pînă la 191 în 2010. Chiar dacă în 2011 numărul abuzurilor a scăzut nesemnificativ, a sporit numărul de infracţiuni sexuale împotriva minorilor care nu se regăseau în lista prevăzută de Codul penal. La pregătirea proiectului a colaborat şi un grup de lucru din care au făcut parte reprezentanţi ai instituţiilor de forţă, dar şi membri ai ONG-urilor care apără drepturile copiilor”, a spus Cheptănaru.

Noile completări ale Codului penal prevăd pedepse pentru acţiuni cu caracter sexual în privinţa persoanelor care nu au tins vîrsta de 16 ani, racolarea prin internet a minorilor pentru acţiuni sexuale, pentru determinarea copiilor să asiste la acţiuni cu caracter pornografic şi pentru părinţii care îşi determină copiii să se prostitueze.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.