ICT4Education Tehnologii informaţionale în educaţie

Astăzi, 28 aprilie, ministrul educației Corina Fusu a participat la cea de-a VII-a ediţie a ICT Summit, considerat drept cel mai important forum din Republica  Moldova în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

În deschiderea sesiunii dedicată ICT4Education, Corina Fusu a menționat că: ” Ministerul Educației a elaborat un plan de acțiuni complex care determină direcțiile prioritare și acțiunile premergătoare în implementarea cu succes a tehnologiilor informaționale în procesul educațional precum: asigurarea instituțiilor de învățământ cu minimul necesar de echipamente digitale, îmbunătățirea competențelor digitale ale elevilor, studenților și  cadrelor didactice, creșterea disponibilității conținuturilor educaționale în limba română, inclusiv a softurilor educaționale. Cea mai mare provocare pentru 2016  pentru noi, este revizuirea și aprobarea Concepției Sistemului Informațional Automatizat al Educației in conformitate cu noul Cod al Educației ”.

Totodată, doamna ministru a precizat că anul 2015 a fost unul rezultativ. În urma unor proiecte susținute de Agenția Coreeană pentru Cooperare Internațională, 40 instituții de învățământ din republică au fost dotate cu clase multimedia, 10 instituții au beneficiat de un laborator digital de fizică. De asemenea, mai multe instituții au primit seturi de robotică. În decursul acestui an, 450 de computere vor fi acordate cu titluri de donație de către Coreeni.

De asemnenea, Ministerul Educației a dezvoltat un portal informațional educațional cu suportul financiar al Agenției Coreene pentru Cooperare Internațională în cadrul proiectului Smart Classroom. Acesta va servi drept platformă de informare pentru toți cetățenii Republicii Moldova cu privire la reformele din sistemul educațional și inițiativele educaționale din ţară şi de peste hotare.

ICT4Education a adus în prim-plan Strategia e-Educație și a pus în discuție viziunea Ministerului Educației asupra utilizării în a celor mai noi instrumente și inovative tehnologii.

La eveniment au mai participat lideri ai industriei TIC, reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului, ai mediului academic, parteneri de dezvoltare, investitori, experţi din ţară şi de peste hotare care au informat publicul despre implementarea soluţiilor şi inovaţiilor TIC în educaţie şi impactul acestora asupra eficientizării procesului de instruire şi dezvoltării de către elevi a abilităţilor TIC.

Ediţia a VII-a Moldova ICT Summit este organizată de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC sub patronajul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei,Proiectul de Competitivitate al USAID, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Consiliul Europei, Novateca, Microsoft, Orange și alții.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.