Cozile la cabinetele medicale ar putea deveni în curând istorie. Asta pentru că, din această vară, ne vor putea programa online pentru o consultaţie. Proiectul pilot va fi aplicat mai întâi la Centrul Republican de Diagnostic din Capitală, dar Ministerul Sănătăţii promite că, până la sfârşitul anului, în sistem vor fi incluse toate spitalele din ţară, transmite publika.md.

Odată cu introducerea sistemului de înregistrare online, administraţia spitalului îşi propune să scape de cozi.

„Pacientul va fi la curent că pe data de 3 aprilie, el e program la ora 14, la cabinetul respectiv. Când va aparea, pe monitor o să vadă familia sa, la ora respectivă, vă rog, intraţi”, a explicat Andrei Testimiţeanu, director Centrul Republican de Diagnostic.

Ideea pare să fie pe placul celor care stau ore în şir în faţa cabinetelor.

Iată ce au spus oamenii: „Este mai comod să stai la domiciliu, te-ai programat, dar aşa, trebuie să umbli mai mult pe drumuri şi să cauţi.”  „Oamenii stau în rând, cred că pe Internet va fi mult mai comod.”  „E clar că-i mai bine”.

Anterior, la Centrul Republican de Diagnostic din Capitală a fost creat un soft unde sunt salvate fişele medicale ale pacienţilor.

„Deja am terminat investigaţia vasculară la pacient. Datele care s-au memorizat le trimitem la sistemul nostru informaţional. Toate datele vor fi în formă electronică, accesbile nu numai pacientului, dar şi medicului cointeresat”, a spus un medic.

Ministerul Sănătăţii promite că acest lucru va fi posibil şi în alte spitale din ţară.

„Produsul acesta este testat pe trei instituţii şi aşteptăm că în vară va fi replicat în toate instituţiile din ţară”, a declarat Viorel Soltan, viceministru al Sănătăţii.

Astfel, Ministerul Sănătăţii îşi propune să micşoreze cheltuielile şi să creeze condiţii mai bune pentru pacienţi.

Sursa: publika.md.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.