În perioada 5-11 decembrie, 2013, se desfășoară primul Târg on-line al locurilor de muncă din R. Moldova sub genericul “Locuri de muncă în Moldova”, organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în colaborare cu proiectul UE “Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”, implementat de Serviciul Public Suedez de Angajare.

Pe o platformă unică, www.e-angajare.md, se vor întâlni angajatorii cu viitorii angajați. Primul Târg electronic este destinat moldovenilor de peste hotare, însă, în același timp, pot participa și persoane în căutarea unui loc de muncă din țară.

“Trăim într-o eră a tehnologiilor avansate. Astfel, trebuie să ținem pasul și să utilizăm tehnologiile respective și pe piața muncii. Iată, de ce, am decis să susținem dezvoltarea platformei electronice pentru organizarea târgurilor on-line ale locurilor de muncă din R. Moldova. Această experiență este deja utilizată pe larg de către țările Uniunii Europene. Deci, suntem pe calea cea corectă și sper, că moldovenii vor utiliza din plin această inovație”, menționează Per Lindberg, directorul proiectului UE.

Târgul on-line “Locuri de muncă în Moldova” poate fi accesat, în timp real, din orice colț al lumii, pe www.e-angajare.md sau www.angajat.md. Vizitatorii pot vizualiza peste 160 de locuri vacante, cu condiții de muncă atractive, de la 19 companii din Moldova din domeniile tehnologiilor informaționale, telecomunicațiilor, industriei prelucrătoare, sănătății și asistenței medicale, activităților financiare, comerțului, serviciilor de transport, etc. Cele 160 de locuri vacante se referă la specialitățile ingineri-programatori și programatori TI, tehnicieni, operatori și consilieri (serviciul clientelă și suport tehnic), contabili, merceologi, experți în creditare, manageri și consultanți vânzări, specialiști în marketing, farmaciști, asistente medicale, manageri relații cu publicul, specialiști resurse umane, etc. La Târg participă și 5 autorități publice centrale cu 23 de funcții vacante.

Târgurile electronice vor fi organizate cu periodicitate de către Agenția Națională pentru anumite grupuri țintă de beneficiari cu participarea angajatorilor din diferite domenii de activitate. Târgurile vor contribui la îmbunătățirea transparenței pe piața forței de muncă din R. Moldova, precum și la corelarea cererii cu oferta. Astfel, angajatorii, în timp redus, își vor lărgi aria de căutare a candidaților, iar persoanele în căutarea unui loc de muncă, își vor mari șansele de a găsi locul de muncă potrivit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.