Filmul va reprezenta viaţa tiganilor şi legile vieţii de zi cu zi iar scopul este promovarea neamului moldovenesc. Începutul oficial al producerii va fi anul 2011 iar în decurs de trei ani producţia va fi disponibilă pe marile ecrane.

Recent, compania Simpals a anunţat că a găsit un sponsor pentru realizarea producţiei iar acesta va fi Compania cinematografică „STB” din Rusia dispusă să investească 5 mln. dolari în lungmetrajul de animaţie 3D cu denumirea “Ţiganul”. La crearea filmului vor lucra peste 150 de profesionişti, preponderent moldoveni. Producţia va angaja şi cadre din Rusia sau România.

Iniţial, filmul de animaţie era proiectat pentru trei minute dar după mai multe decizii internte s-a recurs la unul de cinci minute şi astfel s-a ajuns ca filmul să fie de lungmetraj, durata precisă a acestuia nefiind încă necunoscută. «Filmuleţul va fi despre un omuleţ cu o inimă mare şi o soartă plină de peripeţii», a declarat Serghei Uzun, scenarist al Ţigan.

După 2 ani de la apariţia proiectului, studioul a produs 3 clipuri video care sugerează tema desenului animat propriu-zis.

sursa: totul.md

1 COMENTARIU

  1. […] Primul desen animat 3D din Republica Moldova ”Ţiganul” va fi lansat în anul 2… Fri Oct 22, 2010 12:32 pm Filmul va reprezenta viaţa tiganilor şi legile vieţii de zi cu zi iar scopul este promovarea neamului moldovenesc. Începutul oficial al producerii va fi anul 2011 iar în decurs de trei ani producţia va fi disponibilă pe marile ecrane. Recent, compania Simpals a anunţat că a găsit un sponsor pentru realizarea producţiei iar acesta va […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.