Două buletine de identitate electronice au fost înmânate ieri, la 18.06.2014, în incinta Centrului resurselor informaţionale de stat „Registru”. Ceremonia de eliberare a buletinelor de identitate electronice a avut un caracter mai oficial pentru a readuce în atenţia cetăţenilor Republicii Moldova beneficiile oferite de noul document electronic.

Actele de generaţie nouă oferă posesorilor acces la o gamă largă de servicii publice, în baza semnăturii digitale. Specialiștii întreprinderii lucrează intens pentru a atinge obiectivul principal – lărgirea spectrului de servicii electronice în baza semnăturii digitale, care por fi accesate pe e-services.md sau pe portalul guvernamental servicii.gov.md.

rec169540_img_1

Astfel, la prestarea serviciului de eliberare a buletinului de identitate  electronic al cetăţeanului Republicii Moldova, în anul 2014 solicitanţii primesc un set, ce conţine:

 • un plic
  • cu buletinul de identitate electronic (cu fişa de însoţire), ;
  • coperta pliantă (peliculă);
  • pliantul informativ;
  • codul PIN sigilat într-un plic;
 • dispozitiv de citire fără contact (reader);
 • ghidul utilizatorului.

Doar cei ce vor solicita buletinele de identitate electronice până la sfârşitul anului, vor primi gratuit şi un dispozitiv de citire (reader).

”Este foarte important că Moldova, în premieră se conformează la experienţa ţărilor din nordul Europei. Cred că e o mişcare în direcţia corectă din partea Guvernului”, a spus deţinătorul buletinului de identitate electronic, Vasile Albot.

Buletinul de identitate electronic arată ca unul obişnuit, dar oferă acces la mai multe servicii electronice în baza semnăturii digitale.

Beneficiarul poate obţine rapid copiile actelor de stare civilă, să depună declaraţiile fiscale şi să obţină informaţii despre contribuţiile sale sociale. Documentele sunt eliberate în decurs de 30 de zile şi costă 700 de lei.

Pentru informaţii suplimentare despre buletinul de identitate electronic accesaţiwww.registru.md/eca.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.