Ericsson Innovation Awards 2Premierul Pavel Filip a cerut ieri Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să redistribuie locurile bugetare nesuplinite până acum către specialitățile IT. Și asta pentru că în acest sector cererea este mare.

În urma rezultatelor primei etape de admitere la Universitatea Tehnică din Moldova sunt 3 candidați pentru un loc la buget, adică au fost înregistrate 677 de cereri pentru cele 245 de locuri oferite cu finanțare din partea statului.

În context, Pavel Filip a solicitat responsabililor din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să inițieze toate procedurile necesare pentru redistribuirea locurilor la buget nesuplinite de la alte specialități, către cele din domeniul TIC, astfel, încât mai mulți tineri să aibă ocazia să facă studiile în acest domeniu cu finanțare din partea statului.

Prim-ministrul a mai specificat că este necesară pregătirea tinerilor pentru piața muncii în domeniile care sunt solicitate în prezent. Pentru susținerea sectorului informațional, a fost lansat primul parc IT virtual, care găzduiește în prezent circa 250 de rezidenți, mai mult de jumătate din totalul întreprinderilor cu profil IT din țara noastră (400 companii).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.