in-spatiul-virtual-pericolele-sunt-destul-de-reale

Procesul de implementare a tehnologiilor informaționale în toate domeniile vieții, economice, sociale și de altă natură a determinat evoluția fenomenului infracțional și extinderea acestuia asupra spațiului cibernetic.

Abuzul sexual asupra copiilor reprezintă forme deosebit de grave de infracțiune, cauzînd întreruperea dezvoltării emoționale, spirituale, intelectuale, sexuale și influențînd negativ interesul social, iar persistența acestuia subminează valorile fundamentale ale societății moderne.

Luînd în considerație importanța siguranței pe Internet, Centrul pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații a participat activ la elaborarea web site-ului: www.internetsigur.md, destinat protecției drepturilor tinerilor pe Internet. Portalul a fost realizat cu susţinerea financiară a proiectului comun dintre Uniunea Europeană și Consiliul Europei.

În această ordine de idei, atragem repetat atenția tuturor părinților, tutorilor și educatorilor asupra seriozității problemei menționate, pentru a fi precauți şi a monitoriza navigarea în siguranță a copiilor în spațiul virtual.

Pentru mai multe detalii cu privire la pericolele spaţiului Internet, puteţi accesa web site-ul: www.internetsigur.md Pe site pot fi găsite inclusiv și spoturi video, audio și postere promoționale, precum și legislația relevantă.

În continuare, ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice întreprind măsuri de prevenire a abuzului și exploatării sexuale a copiilor în Internet, precum și acțiuni orientate spre stabilirea utilizatorilor implicați în săvârșirea acțiunilor perverse sau distribuirea pornografiei infantile.

În cazul în care ați devenit victima unor astfel de acțiuni sau vă este cunoscut un asemenea caz, vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 022 577 153, 078 090 902  – Unitatea de gardă a Inspectoratului Național de Investigații sau la adresa e-mail a Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice: ccci@mai.gov.md.

Lasă un răspuns