Centrul de Guvernare Electronică a organizat, pe 12 februarie 2013, a treia sesiune a Clinicii juridice în domeniul e-Guvernării pe tema „Aspecte legale privind utilizarea tehnologiilor de cloud computing”. La eveniment au participat reprezentanți ai ministerelor și ai altor instituții guvernamentale.

În cadrul sesiunii au fost discutate subiecte ce ţin de aranjamentele instituționale ale securității infrastructurii M-Cloud, aspectele privind securitatea datelor cu caracter personal, caracteristica Platformei M-Cloud și cum poate fi ea folosită de către autoritățile publice, precum și avantajele și dezavantajele acestei platformei.

Participanții au discutat şi despre problemele posibile ce pot apărea în domeniul securității informației în cadrul platformei și cum aceasta putea fi sporită.

”Principalul avantaj ale platformei M-Cloud reprezintă economisirea resurselor și deplina lor utilizare, fără cheltuieli suplimentare. Utilizarea infrastructurii M-Cloud se înscrie în iniţiativa Guvernului de a digitiza toate serviciile publice până în anul 2020.”, a menționat Iurie Țurcanu, coordinator tehnlogic șef la Centrul de Guvernare Electronică.

Guvernul a pus în funcțiune platforma tehnologică comună, cunoscută sub denumirea de M-Cloud, în scopul eficientizării cheltuielilor pentru consumul de servicii TI. Platforma „M-Cloud” vine să rentabilizeze cheltuielile guvernului și să consolideze centrele de date într-o formă de gestionare comună. Se reduc simțitor costurile, munca funcționarilor se eficientizează iar, în final, sunt generate servicii publice de calitate.

Centrul de Guvernare electronică va organiza cu regularitate ședințe ale Clinicilor Juridice. Întâlnirile vor avea loc cu o periodicitate stabilită de comun acord cu participanţii. Centrul de Guvernare Electronică îşi asumă rolul de organizator şi moderator și asigură sumarizarea concluziilor discuţiilor şi informarea factorilor de decizie pe marginea subiectelor abordate.

Iniţiativa de a organiza Clinici Juridice face parte din strategia Centrului de Guvernare Electronică (CGE) de promovare a dialogului activ şi implicării profesioniştilor în procesul de perfecţionare a cadrului juridic.

Proiectul Clinica juridică este parte a ”Săptămânii M-Cloud în Guvern”, organizată de Centrul de Guvernare Electronică în perioada 11-15 februarie 2013.

Prima Clinică Juridică a fost lansată în luna octombrie 2012, în cadrul Săptămânii Securităţii Informaţiei în Guvern.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.