Ministrul Pavel Filip le cere studenţilor să fie mai sârguincioşiMinistrul TIC, Pavel Filip, a spus că tinerii de la Facultatea de Calculatoare, Informatică şi Microelectronică din cadrul UTM sînt favorizaţi deoarece domeniul pe care îl studiază are o pondere majoră în dezvoltarea economică a unui stat modern.

Potrivit ministrului, societatea informaţională spre care tinde RM poate fi edificată doar având un nivel înalt al educaţiei în domeniul TIC şi specialisti de performanţă.

În acest context, Pavel Filip a menţionat că actualmente industia TIC se confruntă cu un vacuum de specialişti care ar face faţă cerinţelor pe care le impune domeniul respectiv.

Ministrul a îndemnat studenţii să dea dovadă de sîrguinţă la învăţătură pentru a completa locurile vacante de muncă în sfera dată şi pentru a contribui la prosperarea ţării noastre.

Totodată Pavel Filip a subliniat că MTIC este intenţionat prin politicile sale să creeze condiţii atractive de activitate pentru mediul de afaceri, astfel încît specialiştii din ţara noastră să fie motivaţi să lucreze în Moldova şi nu peste hotarele ei.

Întâlnirea studenţilor UTM cu ministrul Pavel Filip

În cadrul vizitei de vineri, 18 martie, la UTM, Pavel Filip a participat la deschiderea laboratorului „Tehnologii mobile” în cadrul Facultăţii de Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, amenajat şi dotat cu tehnică de calcul de către compania de telefonie mobilă S.A „Orange” în cadrul unui parteneriat public privat.

Lansarea laboratorului Orange la UTM

Sursa video: privesc.eu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.