Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a salutat prezenţa oficialului european în Moldova, menţionînd intenţia fermă a Guvernului de la Chişinău de a se integra în UE prin aplicarea standardelor europene în toate domeniile vieţii. Potrivit lui Pavel Filip un compartiment important este crearea unei societăţi informaţionale pentru toţi, după modelul european, în beneficiul cetăţenilor şi comunităţii de afaceri.

“Ne-am asumat apropierea de standardele și cerințele europene în toate domeniile, cu accent special pe ridicarea calității vieții oamenilor. Şi aici un rol deosebit îl rezervăm sistemului de eGuvernare, care are misiunea de a face mai eficientă, mai transparentă calitatea proceselor de lucru în autoritățile publice”, a specificat ministrul.

Pavel Filip şi-a exprimat speranţa că întîlnirea de azi va pune baza unui parteneriat de durată între MTIC şi structura TIC a Comisiei Europene.

Francisco Garcia-Moran a apreciat intenţiile Moldovei de apropiere a standardelor naţionale de cele europene, inclusiv în ce priveşte calitatea relaţiei guvernare-cetăţean. Oficialul european a dat asigurări că Moldova poate miza pe sprijinul său plenar în directia dezvoltării tehnologilor moderne de comunicare.

Francisco Garcia-Moran se află în Moldova la invitaţia autorităţilor moldoveneşti în vederea evaluării proceselor de eTransformare, precum şi pentru a estima modalităţile de susţinere pe care o poate acorda ţării noastre în acest domeniu. De asemenea, oficialul European va participa la o masă rotundă „e-Transformarea Guvernării în Republica Moldova. Localizarea practicilor de succes din Uniunea Europeană” în cadrul căreia vor fi dezbătute subiecte legate de agenda e-Guvernare în Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.