Astăzi, Primul Ministru desemnat, Vlad Filat, a prezentat în parlament structura și componența nominală a noului Executiv, în care Pavel FILIP, directorul general al S.A. „TUTUN-CTC” este noul ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Pavel FILIP a absolvit Institutul Politehnic din or. Chişinău la specialitatea ”Maşini şi Aparate pentru Întreprinderile Industriei Alimentare” – obţine calificarea de Inginer Mecanic în 1990, mai târziu devine absolvent al Institutului Internaţional de Management “IMINOVA”, între timp a participat la Trainingul “1000 de şanse pentru Moldova” (Germania, Saxonia).

Experienţa profesională Pavel Filip o capăta în cadrul SA “Bucuria”, cea mai mare întreprindere producătoare de produse de cofetărie din Moldova, evoluând treptat de la Şef al Secţiei Compresoare, Director al câtorva Secţii de Producere, Inginer Şef al SA “Bucuria” simultan fiind Director General Adjunct pe dificultăţi de producţie şi tehnologie, pentru ca mai apoi în 2001 să fie numit în funcţie de Director General al SA “Bucuria”.

Începând cu anul 2008 Pavel Filip îşi modifică profilul de activitate, în calitate de Director General al SA “Tutun – CTC”, are un rol important în desfăşurarea activităţii şi evoluţia companiei.

Pavel Filip este unicul ministru nou din cei cinci, propuși de Partidul Democrat. Valentina Buliga, Marcel Răducan, Valeriu Lazăr și Boris Focșa rămân să activeze în cadrul Guvernului AIE2.

Recent MTIC a fost redenumit, prin votul parlamentarilor, din ”Ministerul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor” în ”Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor”. Modificarea a fost explicată prin ajustarea la unele standarde de o calitate mai înaltă.

Vezi şi cine e vechiul Ministru al Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor:

Alexandru Oleinic

Data şi locul naşterii: 8 decembrie 1959, oraşul Cupcini, raionul Edineţ.

Studii:

  • 1976 – 1981 – Institutul Politehnic din Chişinău, Facultatea de Mecanică, specialitatea inginer.
  • 1995 – 1998 – Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Economie, specialitatea economist.

Activitatea profesională:

  • Începînd cu 25 septembrie 2009 prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova nr. 4-V a fost numit în funcţia de Ministru al tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor.
  • 2005-2009 – Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Comisiei pentru protecţia socială, sănătate şi familie.
  • 2001-2005 – Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Comisiei pentru economie, buget si finanţe.
  • 2000-2001 – Director general al Agenţiei Naţionale pentru Atragerea Investiţiilor
  • 1999-2000 – Director general al Departamentului de Administrare şi Privatizare a Proprietăţii de Stat
  • 1996-1999 – Director general al Uzinei de Tractoare „TRACOM” S.A.
  • 1982-1996 – Parcurge calea de la de maistru pînă la cea de Director general al Uzinei „Monolit” SA din Soroca

Starea civila: căsătorit, un copil.

5 COMENTARII

  1. […] Pavel Filip este noul ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Fri Jan 14, 2011 16:11 pm Astăzi, Primul Ministru desemnat, Vlad Filat, a prezentat în parlament structura și componența nominală a noului Executiv, în care Pavel FILIP, directorul general al S.A. “TUTUN-CTC” este noul ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. Pavel FILIP a absolvit Institutul Politehnic din or. Chişinău la specialitatea ”Maşini şi Aparate pentru Întreprinderile Industriei Alimentare” – obţine calificarea […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.