ANRCETI a publicat pe pagina sa de Internet informaţiile privind asigurarea parametrilor de calitate a serviciilor publice de comunicaţii electronice măsuraţi de furnizori în trimestrul I al anului curent. Informaţiile respective au fost prezentate ANRCETI de către 135 furnizori activi pe piaţa serviciilor de comunicaţii electronice, 31 dintre care au publicat informaţiile date şi pe paginile sale de Internet.

Informaţiile în cauză conţin valorile parametrilor de calitate recomandate de ANRCETI pentru un tip sau altul de servicii şi valorile măsurate de furnizori în perioada respectivă.

Publicarea acestor date are scopul de a informa consumatorii de servicii de comunicaţii electronice, pentru a-i familiariza cu nivelul de calitate a serviciilor pe care aceştia le utilizează sau intenţionează să le achiziţioneze.

Potrivit raportului ANRCETI privind rezultatele monitorizării parametrilor de calitate măsuraţi în trimestrul I al anului 2015, majoritatea furnizorilor prestează servicii de comunicații electronice încadrându-se în limitele valorilor recomandate. În raport se mai menționează, că unii furnizori ai serviciilor de acces la Internet fix și de televiziune au admis abateri de la valorile recomandate de autoritatea de reglementare.

Totodată, în rezultatul monitorizării de către ANRCETI au fost nominalizați 16 furnizori, ce nu-şi onorează obligaţiile de măsurare şi raportare a parametrilor de calitate a serviciilor respective, majoritatea dintre care prestează servicii de televiziune prin cablu.

ANRCETI a stabilit valorile parametrilor de calitate a serviciilor menţionate mai sus prin Hotărârea Consiliului său de Administraţie nr.278 din 17.11.2009. Conform acestei hotărâri, furnizorii au obligaţia să măsoare trimestrial parametrii respectivi, să prezinte ANRCETI datele despre valorile acestor parametri şi ulterior să le publice pe paginile proprii de Internet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.