Orange WiFi Cafe 090414

Este cea de-a treia locatie, in cadrul proiectului national in domeniul educatiei, Orange WiFi Cafe in universitati. Startul programului a fost dat anul trecut si presupune amenajarea unor spatii din institutii cu un design special, dotarea localului cu device-uri performante si asigurarea cu internet WiFi gratuit de la Orange Moldova. Proiectul implica investitii comune si este implementat in parteneriat cu administratiile institutiilor de invatamant superior.

Administratia universitatii a alocat resurse financiare pentru reparatia spatiului, iar Fundatia Orange a investit fondurile in achizitionarea echipamentului tehnic, mobilierului si crearea conceptului de design. Tot echipamentul poate fi folosit gratuit de catre studenti si profesori, atat pentru a accesa internetul, cat si pentru organizarea prezentarilor sau seminarelor interactive.

Studentii s-au aratat incantati ca vor avea posibilitatea sa navigheze pe internet chiar in incinta universitatii. In plus si in spatiile amenajate de la parterul institutiei, ei se vor putea conecta la internet WiFi direct de pe telefonul mobil, tableta sau laptop. Astfel, tinerii vor reusi mai rapid sa-si pregateasca orele, dar si sa petreaca timpul util si distractiv.

Pana la sfarsitul anului curent, Fundatia Orange va deschide alte trei cafenele WiFi, in incinta Academiei de Studii Economice, a Universitatii Agrare si a Universitatii de Stat din Balti „Alecu Russo”. Proiectul Orange WiFi Cafe este implementat de catre Centrul de Informatii Universitare.

Fundatia Orange considera ca educatia are un rol important in combaterea saraciei, reducerea somajului si asigurarea cresterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate FOM sustine facilitarea accesului tinerilor la resurse educationale adaptate exigentelor tehnologice actuale, dezvoltarea competentelor abilitatilor necesare unor buni profesionisti si incurajeaza activitatile de cercetare stiintifica. In ultimii patru ani, Fundatia Orange a reusit realizarea a peste 60 de proiecte in domeniile educatiei, sanatatii, culturii si sustinerea persoanelor defavorizate, iar peste 120 de mii de oameni au beneficiat de ele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.