Orange WiFi Cafe Bălţi

Circa 6000 de studenţi, care îşi fac studiile la Universitatea de Stat din Bălţi „Alecu Russo”, se bucură acum din plin de o experienţă digitală incomparabilă. Aici, Fundaţia Orange Moldova a inaugurat proiectul Orange WiFi Cafe.

Este cea de-a cincea instituţie, care beneficiază de proiectul naţional în domeniul educaţiei, Orange WiFi Cafe în universităţi, startul căruia a fost dat în anul 2013. Acesta presupune amenajarea cu un design special a unor spaţii din instituţiile de învăţământ superior, dotarea localului cu computere performante şi o plasmă de ultimă generaţie, dar şi asigurarea cu internet WiFi gratuit de la Orange Moldova.

Orange WiFi Cafe Bălţi 2

Proiectul implică investiţii comune şi este implementat în parteneriat cu administraţiile instituţiilor de învăţământ superior. Administraţia universităţii a alocat resurse financiare pentru reparaţia spaţiului, iar Fundaţia Orange a investit fondurile în achiziţionarea echipamentului tehnic, a mobilierului, şi crearea conceptului de design. Tot echipamentul poate fi folosit gratuit de către studenţi şi profesori, atât pentru a accesa internetul, cât şi pentru organizarea prezentărilor sau seminariilor interactive. Proiectul Orange WiFi Cafe este implementat de către Centrul de Informaţii Universitare.

Studenţii s-au arătat încântaţi că vor avea posibilitatea să navigheze pe internet chiar în incinta universităţii. În plus, și în spațiile amenajate de la parterul instituției, ei se vor putea conecta la internet WiFi direct de pe telefonul mobil, tabletă sau laptop. Astfel, tinerii vor reuși mai rapid să-şi pregătească orele, dar şi să petreacă timpul util și distractiv.

Orange WiFi Cafe Bălţi 3

Până la sfârșitul anului curent, Fundația Orange va deschide alte trei cafenele WiFi, în incinta Universităţii Agrare de Stat, a Universităţii de Stat din Cahul, precum şi a Universităţii din Comrat. Fundația Orange consideră că educația are un rol important în combaterea sărăciei, reducerea șomajului și asigurarea creșterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate FOM susține facilitarea accesului tinerilor la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale, dezvoltarea competențelor abilităților necesare unor buni profesioniști și încurajează activitățile de cercetare științifică. În ultimii patru ani, Fundaţia Orange a reuşit realizarea a peste 40 de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii, culturii şi susţinerea persoanelor defavorizate iar peste 120 de mii de oameni au beneficiat de ele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.