orange-supercoders

Centrul de Informaţii Universitare, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Moldova, cu suportul financiar integral al Orange Moldova, invită copiii la un atelier de programare – #SuperCoders.

Proiectul este special conceput pentru copii cu vârste între 10 şi 14 ani, care, cu ajutorul unor traineri profesionişti, vor învăţa primii paşi în lumea codului. Evenimentul va avea loc pe 26 noiembrie, ora 10:00, la Orange WiFi Cafe din incinta Universităţii Tehnice a Moldovei, Chişinău, strada Studenţilor 9/7, etajul 1.

La Orange #SuperCoders, cei mici vor învăţa să creeze animaţii, povestiri interactive şi jocuri prin tehnica drag&drop, utilizând limbajul de programare SCRATCH. De asemenea, ei vor face cunoștință cu primele concepte de programare și logică matematică pentru a-şi transforma ideile în creații. Trainerii profesionişti vor explica elementele de bază ale limbajului Scratch și vor oferi exemple de animații și jocuri dezvoltate în Scratch pentru copii. Astfel, cu ajutorul facilitatorilor, la finalul atelierului, participanții vor putea prezenta propriile creaţii.

La atelier sunt invitaţi să participe copiii din municipiul Chişinău, care sunt pasionaţi de programare. Până pe 18 noiembrie 2016, părinţii lor trebuie să îi înscrie la #SuperCoders, completând formularul de pe pagina http://www.eac.md. Tot aici parinţii vor găsi şi regulamentul concursului. Participarea este gratuită. La eveniment sunt disponibile 20 de locuri, iar participanţii vor fi selectaţi în funcție de ordinea înscrierilor. Programul detaliat se va comunica ulterior, pe e-mail, după confirmarea înscrierii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.