Clienţii Orange au o noutate trăs­net. Către sfârşitul acestui an, prin eforturile conjugate ale operatorului Orange Moldova, dar şi cu participarea specialiştilor de talie internaţională de la Orange Labs, la Chişinău va fi lansată versiunea de test 4G. O ase­menea reţea experimentală funcţio­nează la Paris de un an şi jumătate şi demonstrează o capacitate fantastică de transmitere a datelor – până la 100 Mbps pe secundă.

Cum este posibil aşa ceva? în pri­mul rând, graţie unor tehnologii noi introduse de Orange Moldova într-o perioadă relativ scurtă, Orange a surprins cu tot felul de proiecte inovaţionale şi tehnologice, unice în Moldova, dar şi în lume.

A fost construită una dintre cele mai performante reţele 3G+, cu cea mai largă acoperire naţională, care oferă clienţilor săi, prin Internet Acum, acces la reţelele mondiale, oriunde şi oricând. Această reţea este atât de performantă încât fără mari dificultăţi poate asigura o trecere rapidă la 4G. Doar în reţelele Orange 3G+, Internetul atinge o viteză fenomenală, de circa 21 Mbps pe secundă, iar Moldova a fost prima ţară care a înregistrat asemenea performanţe. Doar la Chişinău, pentru prima oară, a sunat clopoţelul tehnologiei HD voice, eveniment pentru care Orange Moldova a obţinut menţiunea „Cel mai mare salt tehnologic” la Congresul de la Barcelona a Asociaţiei mondiale a operatorilor GSM. Acum, trecerea la HD voice reprezintă scopul strategic al întregului grup Orange.

„Toate aceste succese au fost posi­bile datorită unei colaborări fructuoase dintre specialiştii moldoveni şi colegii lor de la Orange Labs, dar şi datorită faptului că în Moldova clienţii preferă noile tehnologii. Aici sunt preţuite şi aplicate cu interes noutăţile tehnologi­ce, fie în convorbirile de zi cu zi, fie în interes de afaceri.

sursa: Jurnal de Chisinau

4 COMENTARII

  1. aa, da eu taman vreu sa ma mut la Moldcell, si nu stiu ce sa fac… 🙂 clar ca ma transfer, ca tare m-am saturat de reclamele astea mincinoase. am luat modem care au zis ca suporta 14 mbps dar descarcam cu 3-4 mbps, si inca se numesc brand.

  2. Vasile, crezi ca la Moldcell e mai bine, am cunoscuti care stau la Moldcell si cu mult mai joasa viteza au si in plus acoperirea 3G lasa de dorit

  3. eu personal am incercat cu un telefon Nokia N95 la schinoasa cu cartela de Moldcell a unui prieten, si am obtinut 4 Mbps (cu toate ca ei zic 7 🙂 ) dar avantajul la Moldcell este ca-mi pot folosi telefonul meu ca modem, pe cind la orange am fost obligat sa iau modemul lor.Azi am reziliat contractul cu orange, dar numar de Moldcell o sa-mi cumpar peste citeva zile, caci acum ei is in proces de rebranding,si astept dupa…

  4. si eu vreu sa ma transfer 🙁 dar trebuie sa astept inca vreo 3 luni pina expira contractul, m-o mincat in fund sa ma abonez la „internet acum” de la orange 🙁

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.