În seara zilei de ieri a avut loc lansarea serviciilor 4G Orange în Republica Moldova. La eveniment au fost prezenți prim-ministru, Vlad FILAT, viceprim-ministru, Valeriu LAZĂR, ministru al Economiei, Pavel FILIP, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Sergiu SÎTNIC, director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), reprezentanți ai corpului diplomatic.

Ludmila CLIMOC, Directorul General al Companiei Orange în Moldova, a menționat că Orange Moldova este compania care aduce în premieră națională serviciul de internet 4G pentru locuitorii capitalei. Prin lansarea tehnologiei 4G, compania își propune să ofere clienților posibilitatea de a beneficia de Internet fără fir în banda largă la o viteză de 100 megabiți pe secundă.

Directorul Orange Moldova a mulțumit Guvernului Republicii Moldova pentru suportul oferit în realizarea acestui proiect, precum și întregii echipe Orange care a lucrat mult pentru lansarea lui.

Prim-ministrul a menționat că prezența acestei tehnologii de ultimă generație în Republica Moldova reprezintă un fapt important și este, în priml rînd, în interesul clienților, dar și o apreciere din partea companiei a eforturilor depuse de către Guvern pentru ca acest proiect să fie realizat.

„Companiile din Republica Moldova conștientizează necesitatea investițiilor suficiente și calitative în domeniul tehnolgiilor informației, lucru care poate să ne ofere această șansă unică să realizăm un salt în economia noastră”, a spus Vlad FILAT.

Dominique GARNIER, vicepreședinte al grupului Orange pentru Republica Moldova, Armenia, România și Slovacia, a menționat că acest eveniment este unul special pentru Grupul Orange, deoarece reprezintă unul dintre primele, implementate de Compania Orange în lume.

„Lansarea acestui produs în Moldova a fost posibilă grație strînsei coaborări dintre grupul de experți ai Orange Moldova cu specialiștii din laboratoarele Orange. Echipa Orange Moldova este una cunoscută pentru un foarte puternic know-how, ceea ce a permis lansarea mai multor inovații în Republica Moldova”, a menționat Dominique GARNIER.

În cadrul evenimentului, Prim-ministrul a avut ocazia să testeze, împreună cu conducerea Companiei Orange, serviciul 4G în funcțiune.

2 COMENTARII

  1. Interesant de ce Filat merge doar la Orange? Io fi platit probabil… dar chiar e stranie situatia. Nu e o sustinere din partea politicienilor a acestei companii care ofera ce are cele mai scumpe servicii de telefonie mobila?

    • Faptul ca Lazar mai primeste un salariu ca ambasador Orange e mult mai evident. De interes cautati in arhivele lansarilor si la fiecare o sa vedeti o fatsa zambitoare cunoscuta, care uneori mai practica si functia de ministru a economiei….

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.