Pentru prima dată în Europa și în premieră în cadrul Grupului, Orange și Nokia implementează în Moldova primul serviciu de Voce 4G (VoLTE, Voice over LTE) bazat pe tehnologia Cloud.

Astăzi, Orange și Nokia au efectuat în Moldova primul apel telefonic VoLTE printr-o rețea de bază virtualizată, unică de felul ei. Orange a implementat tehnologia Nokia Voice over LTE în Moldova pentru a spori în mod considerabil calitatea serviciilor sale de voce mobilă. Serviciul VoLTE va fi disponibil clienţilor Orange începând cu anul viitor. Graţie unui parteneriat exclusiv cu Samsung, portofoliul dispozitivelor compatibile cu serviciul VoLTE de la Orange va cuprinde iniţial o selecţie de modele din gama de top ale acestuia, urmând să fie extinsă treptat cu alte modele.

Drept rezultat, clienţii Orange Moldova vor beneficia de conectarea aproape instantanee a apelurilor, o calitate și claritate a sunetului mult mai ridicate, un consum redus de baterie şi vor putea să realizeze apeluri în timp ce utilizează datele mobile la viteze 4G.

Pentru prima dată în cadrul Grupului, Orange Moldova utilizează Subsistemul IP Multimedia (IMS) bazat pe tehnologia Cloud de la Nokia, care include Telecom Application Server (TAS), o aplicație nativă de cloud, pentru a livra întreg funcţionalul apelurilor prin reţeaua 4G. Prin această implementare, Orange realizează şi o virtualizare a reţelei sale de bază – un reper-cheie în calea lansării 5G.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.