Untitled

Evoluția relațiilor bilaterale și posibilitatea inițierii  unor noi proiecte comune pe segmentul TIC au fost discutate în cadrul întrevederii viceministrului TIC,  Vitalie Tarlev, managerul de proiecte din cadrul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale din Coreea de Sud, dl InSoo Kang.

În cadrul întrevederii, viceministrul a reiterat interesul Republicii Moldova în atragerea experienței internaționale în domeniul dezvoltării societății informaționale, și în mod special din Republica Coreea, care este unul din liderii incontestabili în acest sens. Totodată, au fost prezentate mai multe domenii pentru care Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor necesită consultanța experților coreeni. În acest context, Vitalie Tarlev a evidențiat implementarea Programului național de asigurare a securității cibernetice și dezvoltarea accesului la Internet în bandă largă.

Reprezentanții Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale din Coreea de Sud și-au prezentat disponibilitatea pentru oferirea suportului și transpunerii celor mai bune practici de care dispun și au dat asigurări că vor examina propunerile înaintate de partea moldavă la elaborarea noului program de colaborare bilaterală.

Viceministrul TIC a mulțumit experților coreeni pentru sprijinul acordat în dezvoltarea politicilor naționale privind consolidarea securității cibernetice, program de cooperare ce s-a derulat pe parcursul anului 2015 și a culminat cu aprobarea de către Guvern a Programului național de asigurare a securității cibernetice. Anterior, Agenția Națională pentru Societatea Informațională din Coreea (NIA) a contribuit la elaborarea Strategiei Naționale de dezvoltare a Societății Informaționale „Moldova Digitală 2020” și a finanțat deschiderea la Chișinău a Centrului Moldo-Coreean de Informare și Acces, ce acordă instruire și expertiză pe diferite  dimensiuni, legate de implementarea TIC în mai multe domenii.

Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale din Coreea de Sud  (KISDI) este un institut de cercetare finanțat de Guvern, al cărui obiectiv principal este oferirea de viziuni și recomandări de politici cu privire la domeniul TIC

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.