În luna martie am descoperit că au fost lansate două portaluri noi de știri online din Republica Moldova – Noi.md şi 24h.md. Astfel, observăm o dezvoltare tot mai accelerată a media online din Republica Moldova şi apariţia a tot mai multi concurenţi în acest domeniu.

Noi.md a aparut ceva mai devreme. Potrivit proprietarilor „Scopul principal al portalului informaţional „Noi.md” constă în informarea promptă a publicului despre evenimentele-cheie din Republica Moldova. Cel de-al doilea obiectiv, la fel de important, este veridicitatea informaţiilor oferite.”.

Portalul de ştiri  „Noi.md” oferă cititorilor săi zilnic circa 30 de ştiri proprii în mod gratuit, cheltuielile cititorilor se limitează doar la plata pentru conectarea la Internet.

Spre deosebire de alte portaluri, „Noi.md” oferă vizitatorilor săi posibilitatea de a utiliza serviciile poştei electronice, precum şi cele de depozitare a fişierelor. După înregistrarea pe site, fiecare vizitator va putea să adapteze aspectul, culoarea şi amplasarea blocurilor informaţionale pe site, în funcţie de preferinţele sale. La ieşirea din sistem, aspectul individual creat de utilizator se păstrează pînă la următoarea vizită.

Portalul naţional multimedia 24h.md a fost lansat online pe data de 23 martie 2011. Deţinătorul site-ului 24h.md, Agenţia Monitor Media, informează că portalul „24 de ore” (24h)  furnizează ştiri și comentarii în limba română din actualitatea Republicii Moldova.

Compania la moment are o echipă formată din şase jurnalişti care deservesc portalul 24 din 24 de ore şi promite că în curând va fi lansată versiunea în limba rusă a portalului. Pe site-ul 24h.md vor fi plasate şi transmisiuni video în direct de la evenimente.

Interesant, dupa alegerile locale şi probabil cele parlamentare, nu va disparea nici unul?

Sursa: ITMOLDOVA

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.