Pe timpul sovietic, în fiecare oraş erau aşa-numitele Birouri de obiecte pierdute. Anume acolo în primul rând se adresau persoanele care doreau să găsească obiectele pierdute. Cetăţenii responsabili, care nu se grăbeau imediat „să-și însușească” obiectele găsite din întâmplare, duceau aceste bunuri la birourile menționate. În oraşele mari puteau fi câteva birouri de acest tip, şi oamenii care pierdeau ceva, sunau la aceste birouri în căutarea obiectelor lipsă.

Site-ul Nahodki.md încearcă să reînvie aceasta tradiție – manifestarea respectului față de proprietatea altora, şi oferirea ajutorului în căutare obiectelor pierdute în Moldova.

Chiar și acum există oameni cumsecade. Uneori, ei ar fi bucuroşi să înapoieze obiectul găsit proprietarului, dar nu ştiu cum. Ce se întâmplă dacă, de exemplu, a fost găsită o umbrelă în troleibuz? De lipit anunţuri pe stâlpi, de făcut publicitate pe radio sau în ziare? În primul rând, pentru asta nu prea este timp, iar pe de altă parte, este foarte mică posibilitatea de găsit repede proprietarul. Site-ul Nahodki.md vă oferă o platformă cu ajutorul căreia aveţi posibilitatea să faceți schimb de informaţii cu privire la obiectele găsite sau pierdute.

În orice caz, este mult mai plăcut de a găsi ceva, decât a pierde ceva. Desigur, există „zăpăciți înnăscuți”, capabili de mai multe ori pe zi să-și piardă cheile, umbrela, mănuşile, şi, uneori, lucruri mai importante. Dar, uneori, astfel de incidente au loc şi cu persoanele foarte organizate. Așa se întâmplă uneori, că este imposibil de anticipat toate situaţiile posibile. Fiecare, măcar o dată în viaţă, a pierdut sau a uitat ceva.

Situația devine mai umilitoare,atunci când persoana nu este vinovată în cele ce s-au întâmplat. De exemplu, câinele preferat, simţind libertatea, a scăpat din lesă şi a fugit într-o direcţie necunoscută. Sau, în timpul călătoriei cu maxi-taxi, a fost furat portmoneul din geantă. Desigur, e trist faptul că au fost furați banii, dar e si mai trist dacă se pierd documentele. Este suportabil dacă a fost pierdut un document puțin important, însă paşaportul pierdut este o problemă foarte gravă, deoarece acesta este un document important care poate fi necesar în orice moment.

De exemplu, pierderea paşaportului va avea drept consecință multe momente neplăcute legate de restabilirea lui, mai mult decât atât: fără paşaport, suntem privaţi de multe drepturi. Oamenii pot pierde multe alte documente: diplome, certificate, licențe, carduri de credit şi de discount, carnetul militar, şi multe altele. Restabilirea acestora necesită timp şi eforturi. Atunci când a fost pierdut un pașaport, există șansa ca acesta să fie înapoiat, deoarece în acest document este indicată adresa proprietarului. Însă cel care a găsit o diploma sau un card de discount pur şi simplu nu ştie unde să se adreseze. Alteori, lucrul pierdut nu prezintă nici o valoare materială, dar este foarte scump inimilor noastre.

Căutarea lucrurilor pierdute în Moldova

Biroul de obiecte pierdute Nahodki.md – reprezintă o modalitate modernă de a ajuta aproapele şi de a regăsi lucrurile pierdute. Biroul de obiecte pierdute diferă de birourile obișnuite prin faptul că acesta nu este un depozit al lucrurilor găsite. Acționează doar în calitate de intermediar între cel care a pierdut şi cel care a găsit obiectul, şi oferă doar ajutor informativ.

Aici puteţi posta informaţii, dacă ați găsit sau ați pierdut paşaportul, dacă ați găsit sau ați pierdut alte documente importante, sau aţi găsit sau ați pierdut animale de companii. De Dumneavoastră depinde dacă acestea vor fi găsite sau nu. Site-ul Nahodki.md contribuie la căutarea lucrurilor pierdute din Republica Moldova.

Sperăm că site-ul se va bucura de popularitate, dar recomandăm autorilor să lanseze şi varianta română a site-ului.

Plasarea anunţului pe site e gratis, dar dacă doriţi ca anunţul să fie evidenţiat, vizibil mai mult de o lună, să căutaţi în baza de date şi altele, atunci va trebui să achitaţi pentru aceste servicii.

40 COMENTARII

 1. am perdut in trolebusul 10 o geantă NIke. În ea a fost un costum adidas, o pereche de ghete adidas negre pe ele este scris flexible, o maica, și o lacata aurie. Dakă o gasesc va datorez și bani cit doriți

 2. Am pierdut o geanta ADIDAS in rutiera 184.Putin mai mica decit geanta scolara. Tare imi trebuie aceasta geanta va rog inapoiatimi-o,daca o veti gasi

 3. Mi s-a furat scurta de iarna de piele, de culoare neagra si in buzunar pasaportul, permisul de conducere, documentele pe masina si banii. Va rog, cine gaseste, sunati pe nr. de telefon:067401444,060577559.

 4. In seara zilei de vineri 6 dec., aprox. pe la ora 22:15, la intersectia strazilor Mitrop. Dosoftei si Sfatul Tarii nr. 55 (in fata blocului-turn), s-a gasit un Certificat de Inmatriculare pe numele lui Crasmaru Vladimir (MDA Ialoveni). Autoritatea emitenta este IS „Cris „Registru”, institutie pe care astazi – luni, 9 dec. – am vizitat-o in scopul de a-l gasi pe proprietar si a-i inmana actul pierdut. Insa biroul de informatii al Centrului nu a inregistrat niciun raspuns la cautarea dupa nume a angajatilor.
  Astept sa fiu contactat, in prima faza – prin „Raspuns” la acest mesaj, sens in care postez anuntul.

 5. pe data 29 Septembrie, in regiunea „Jumbo” am gasit un Certificat de Inmatriculare pe numele Straista Olesea, MDA Chisinau. Astept sunet la 069130911.

 6. Cu o ora in urma a fost furat in troleibuzul 10 un portofel negru, in regiunea centru, strada Puskin. Cei care au gasit , rog sa imi intoarca actele: buletin de identitate pe numele Copacenu Olga si permis de conducere pe acelasi nume. Tel de contact: 069936952. Multumesc frumos..

 7. Pe la orele 16,00 in trolebuzul 22 din regiunea centru pina la statia Flacara Buiucani a fost furat din geanta o tableta samsung Galaxy note 10.1 SM-P600 de culoare alba in accesoriu negru din piele,cei care au gasit sau au vre-o informatie,rugam sa fim apelati tel.contact: 079008703.

 8. Am pierdut certificatul de nastere moldovenesc pe data de 12.10.2014 la ambasada romaniei din moldova.Rog persoanele care cunosc viun detaliu sa ma contaccteze la nr. 068553828

 9. am piedut un set de documente pe numele Jorovlea V. Va rugam sa ne contactati pentru remunerare pe numarul 078810758

 10. Am pierdut un telefon 2 zile in urma, Samsung s3 mini, culoare neagra, l-am uitat pe scaun, practic linga intersectia Dacia-Cuza-Voda, scaunul era in fata la magazinul „Zolotoi Kliu4i” , cine gaseste/l-a gasit va rog sunati la 079815713 , remunerare garantata

 11. Pe 23.10.2015, în or.Chișinău regiunea Botanica, fostul magazin Marița, s-a pierdut portmoneul, de culoarea violeta, cu actele emise pe Stici Tatiana si alte documente. Cine l-a gasit rog săl întoarceti pentru recompensă. Telefonul de contact 069166123

 12. Pe data de 08.11.2015 la ora 18:00 in or.Chisinau in troleibuzul 22 la prima oprire de pe strada Ion Creanga am perdut portmoneu de culoare neagra in el este o foita de la biblioteca pe numele Racovita Adrian si vrio 30 de lei va rog daca la gasit cineva sa sunati pe numarul 068530247 (cineva va crede ca is nebun shi vreau sa recuperez o foita de la biblioteca shi un portmoneu dar nui asha portmoneu e un cadou pretios pentru mine care lam primit de la o persoana apropiata shi as vrea sal intorc)

 13. Pe data de 21 octombrie a fost furat in troleibuzul 13 un portofel negru, in
  regiunea Ciocanii, strada Mester manole. Cei care au gasit , rog sa imi intoarca
  actele: permis de sedere permanent de identitate pe numele Abu ghanim Saeed si permis de
  conducere pe acelasi nume. certificatul de inmatriculare a masinei.Tel de contact: 060102846, 079406307. Multumesc frumos.

 14. pe 11 decembri mi-a fost furat din rutiera 191 un portmoneul,regiunea Gara de nord spre telecentru. Aveam permisul de conducere ,buletinul de identitate pe numele- Alina Iapîră ,va rog mult cine le gaseste sa ma contacteze la 068015675,sau la 025867635 ofer recompensa mrs mult

 15. Buna ziua, In data de 23.01.2016 s-a furat din Stauceni o geanta neagra cu acte : permis sedere, pasaport, permis conducere pe numele Boyaci Yusuf. Va rog tare mult cine detine vreo informatie cu privire la aceste acte sa ma contacteze pe nr : 060420056. Va multumesc

 16. Am pierdut certificate de nastere copii – Covali Vlad si Covali Adina, probabil in rutierea 154 sau troleibuzul 22. Tel. 079859606. ofer recompensa.
  Va multumesc.

 17. Am pierdut un portmoneu de culoare visiniu inchis , in el se gasea buletinul de indentitate: Graur Corina,prin sectorul Riscani , probabil rutiera 162. Va rog cine-l gaseste sa ma contacteze pe numarul : 060348594.Multumesc anticipat.

 18. am pierdut portofel de culoare caramiziu inchis pe data de 8.06.2016 in rutiera 184 in jurul orei 21:30. Acte pe numele BRATU ILINCA si carduri bancare. Va rog apelati numarul 06989591 daca il gasiti la vreun colt de strada sau in vreo urna de gunoi, cum se obisnuieste la moldoveni. Multumesc!

 19. Am perdut portmoneu cu acte lungu elena in rutiera 190 cine lea gasit sunati varog la num 068787813 ofer reconpensa

 20. am perdut pasaport tehnic Svet Lolita 1963 an pe data de 17 06 2016 la ora 18-00 si vcladis la pasaport si card bancar pe nume Rusu Tatiana

 21. am perdut pasaport tehnic Svet Lolita 1963 an pe data de 17 06 2016 la ora 18-00 si vcladis la pasaport si card bancar pe nume Rusu Tatiana Va rog cine a gasit sunati pe numarul 069570894 -garantez ca sa va multumesc pentru ajutorul dumneavoastra

 22. documente a fost in portmone -a fost perdune in r-nul Floresti pe linga zapravca dupa Marculesti la intersectie spre Frumusica

 23. Am pierdut buletinul de identitate pe numele Neaga Maria Ion. Va rog cine a gasit sunati la nr. de telefon 069646150. Garantez sa va multumesc pentru ajutor.

 24. meam perdut pasaportul pe numele cliscov valentin rog sa ma contactati cit mai urgent daca lati gasit ca am nevoie de el ,va fi rasplatit cela care vi la gasi

 25. meam perdut pasaportu pe numele cliscov valintin va rog sa ma ajutati sal gasesc ,va fi rasplatit cel care mi lo gasit 37360989796

 26. In sectorul Centru linga USM, pe str. B.Bodoni/A.Mateevici s-au pierdut niste documente pe numele Novac Veaceslav (erau intr-o sacosa alba StarNet), rog persoana care le-a gasit sa contacteze pe nr.079567630. Voi fi foarte recunoscator

 27. Salut tuturor,am o rugaminte ,am pierdut portmoneu cu acte,transmiteti mai departe poate este vriun om bun care lea gasit,va rog frumos cei care poseda ceva informatie sunati pe nr 067542903, sau scriti,remunerarea nu va lipsi,multumesc anticipat Vintu Evgheni Veaceslav,ma puteti gasi si la SA Moldtelecom acolo muncesc bd Stefan cel Mare 10

 28. buna ziua, am pierdut geanta, la statie , langa USM(prima statie inspre icebravo), geanta contine un powerbank, casti JBL, chei, carnetul elevului…., rog daca o gasiti , sau ati gasito sa sunati la 069152785 (LUPU DAMIAN)

 29. Va rog mult sa ma ajutati !!!
  Pe data de 30.08.2017 din neatentie ora 17.40-18.30 mi-am uitat portmoneul culoarea roz pal cu acte,bani,batarei de auzul din curtea blocului locativ „UNIC” mun.Chisinau,bani,card,permis de conducere,Actele sunt pe numele Berda Maia
  Va rog mult,daca cunoasteti ceva sa telefonati la numarul 069056568
  VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!

 30. am perdut buletinul.cibotari victor nascut la 17.06.1999 varog cinel gaseste sa ma contacteza pe nr ista 060849059. multumesc

 31. Sa uitat in trolebuzul nr 21 geanta de pele de culoare sură în ea se afla portofelul de culoare rozu in el se afla bulitinu pe nume capmaru cristina in vîrsta de 14 ani in portofel se aflau și 600 lei permisu de-a intra la școală număru 2 buicani

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.