Locuieşte în Italia, dar reuşeşte să promoveze Chişinăul în toată lumea datorită aptitudinilor sale. Sergiu Zboraş este moldoveanul pasionat de grafica computerizată 3D şi graţie acestui fapt a reuşit să lanseze proiectul „Chişinăul 3D” pe întreg mapamondul, relatează jurnaltv.md.

Sergiu Zboraş a început să lucreze la proiectul „Chişinăul 3D” acum 12 ani. Scopul lui a fost să facă astfel încât clădirile istorice şi monumentele oraşului Chişinău să dureze veşnic. Cel puţin, în imagini.

Pentru că Sergiu se află acum în Italia, am reuşit să luăm legătura cu el doar prin skype. În schimb, ne-am bucurat să aflăm mai multe detalii despre procesul de creare în 3D a acestor monumente.

Datorită muncii lui Segiu, multe monumente istorice din Chişinău, care riscă să fie demolate, vor rămâne cu noi, cel puţin în imagini. E cazul monumentului de arhitectură de însemnătate naţională de pe strada Şciusev, 52.

Pentru a face Chişinăul şi monumentele sale istorice cunoscute în lume, Sergiu postează fiecare proiect pe site-urile de socializare. Anul acesta, tânărul a decis să ia parte la concursul Google Model Your Town. Ideea principală a proiectului este crearea unui proiect 3D al oraşului, care mai apoi va figura şi pe Google Earth.

Data limită de depunere a dosarelor pentru concurs a fost 1 martie, iar numele câştigătorului se va afla abia pe 15 mai. Până una alta, Segiu Zboraş rămâne un adevărat promotor al capitalei noastre în lume, iar lucrările lui pot fi deja vizualizate pe Google Earth.

Sursa: jurnaltv.md

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.