Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC), în colaborare cu Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT), este în proces de dezvoltare a “Cadrului național pentru inovare digitală”, menit să susțină obiectivul consolidării economiei digitale în Republica Moldova.

În acest sens, o evaluare detaliată a țării bazată pe aspectele ecosistemului centrat pe tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), desfășurată cu suportul experților UIT, va reflecta experiența și provocările întâmpinate de Republica Moldova în procesul de fortificare al acestui ecosistem.

În context, la 12 mai anul curent, MTIC organizează un atelier de lucru cu participarea reprezentanților sectorului public și privat, mediului academic, precum și ai partenerilor de dezvoltare.

Atelierul are drept scop familiarizarea participanților cu viziunile partenerilor implicați în elaborarea documentului în cauză, dar și cu dificultățile întâlnite de R. Moldova în procesul de consolidare a ecosistemului de inovare.

Ulterior, în perioada 15-19 mai a.c., vor avea loc întrevederi ale experților UIT cu actori-cheie antrenați în acest proces, inclusiv din sectorul bancar, în scopul includerii poziției acestora în studiul în cauză.

Studiul se va axa pe șapte piloni de bază: viziune și strategie, politici și reglementări, capital și resurse, talent și campioni, infrastructură și programe, rețele și piețe, cultură și comunitate și urmează să fie finalizat până în luna august 2017.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.