În perioada 26 aprilie – 19 iunie 2010, sub patronajul ministrului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic, are loc concursul „iTineret – Viitorul începe cu tine”, prima competiţie de nivel naţional pentru elevii şi liceenii din clasele a X-XII şi studenţii din anii I şi II de facultate, pasionaţi de tehnologiile informaţionale.

Tinerii care vor să participe trebuie să înscrie la concurs, până pe 19 iunie 2010, proiecte IT în categoriile Site-uri web, Aplicaţii, Grafică. Pot să prezinte atât proiecte realizate, cât şi concepte sau proiecte în stadiu de elaborare. Lucrările câştigătoare vor fi selectate ţinându-se cont de criteriile – originalitatea, utilitatea proiectului pentru comunitate, calitatea şi funcţionalitatea. Juriul va fi format din reprezentanţi ai mai multor instituţii superioare de învăţământ, Ministerului Educaţiei, Academiei de Ştiinţe a Moldovei, precum şi reprezentanţi ai sponsorilor.

În urma concursului vor fi selectaţi 100 de tineri ale căror proiecte juriul le va considera cele mai bune. Ei vor fi invitaţi la o tabără de vară cu tematică IT, unde, pe lângă activităţile distractive, vor participa la seminare şi workshop-uri susţinute de experţi din domeniul IT atât din Moldova, cât şi de peste hotare. Cei mai buni vor fi premiaţi cu loptop-uri, netbook-uri şi dispozitive multimedia.

Concursul urmăreşte să devină o platformă de afirmare pentru tinerii cu cunoştinţe în domeniul tehnologiilor informaţionale, care studiază sau planifică să urmeze o facultate în domeniul tehnologiilor informaţionale, inclusiv, prin acest concurs, se doreşte stimularea tinerilor pentru realizarea de proiecte inovatoare şi dezvoltarea sectorului IT din Republica Moldova.

Regulamentul concursului, care include informaţia completă referitoare la condiţiile de participare, inclusiv modalităţile de în scriere la concurs pot fi accesate mai jos.

Regulament

Prezentare

sursa: mtic.gov.md

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.