La un an de la integrarea taxei pentru grădiniță la Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay au fost înregistrate 46.290 tranzacții în valoare de 5.674.122 lei. Până în prezent, 177 grădinițe din 40 de regiuni ale țării au fost integrate prin MPay.

Acest mod de integrare presupune că, inițial, plătitorul va accesa portalul mpay.gov.md. Pe platforma online va completa pe propria răspundere datele primare (ex: nr. grădiniței, nr. unic al copilului, NPP-ul, grupa din care face parte copilul și suma de achitare). Toate aceste date vor forma nota de plată. Ulterior, se va selecta metoda de achitare, fie online (card / Internet Banking) sau prin numerar (terminal / ghișeul băncii). Atenționăm că achitarea taxei pentru grădinițe prin MPay se va putea efectua doar în baza notei de plată emise de către acest serviciu (în baza numărului de identificare aferent). 

În cazul în care plătitorul din diverse motive nu va putea obține nota de plată direct de pe portalul mpay.gov.md, acesta se va putea adresa la alți prestatori de servicii de plată (instituții financiare, Poșta Moldovei, prestatorii de cash-in). În acest caz, taxa pentru grădinițe se va efectua în modul tradițional, conform acordurilor încheiate cu autoritățile locale.

Noua opțiune de achitare prin intermediul serviciului MPay a fost lansată în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău, prin intermediul Direcţiei generala educaţie, tineret şi sport, ulterior extinsă cu ajutorul autorităților publice locale solicitante.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.