Astăzi, 14 februarie 2012, Moldtelecom a inaugurat cel mai sigur spaţiu de găzduire a echipamentelor IT din Moldova – Data City, un produs nou în portofoliul serviciilor IT specializate, de înaltă performanţă.

Dezvoltarea noilor tehnologii informaţionale şi creşterea rolului Internetului au deschis noi oportunităţi de afaceri pentru agenţii economici în ceea ce priveşte digitalizarea informaţiei, transferul în format electronic al documentelor şi comerţul electronic. Însă, odată cu ritmul înalt de creştere a economiei digitale, tot mai actuală devine problema protecţiei şi securizării datelor, stocării arhivelor etc.

„Odată cu lansarea acestui nou produs, compania Moldtelecom îşi extinde şi mai mult activitatea sa, propunându-şi să atingă un nou nivel de performanţă.  După ce am intrat cu succes pe piaţa Internet-lui şi transport date, compania noastră lansează un nou produs de elită destinat clienţilor business – Centrul de procesare a datelor Data City,care va acorda suport necesar la stocarea şi utilizarea informaţiilor intr-un mediu IT securizat, flexibil şi profesional”, a declarat Vitalie IURCU, Director General al S.A.”Moldtelecom”.

Compania Moldtelecom a deschis acest Centru modern de date pentru toate companiile care doresc să-şi economisească costurile generate de găzduirea echipamentelor pe care le administrează, precum servere, storage-uri, routere, comutatoare, etc.

„Datorită colaborării noastre cu Moldtelecom am reuşit să deschidem în Moldova primul centru de date –  Data City, proiectat conform standardelor internaţionale.  De la lansare, Data City oferă o serie completă de servicii de tip găzduire echipament, securitate la cel mai înalt nivel, monitorizare 24 din 24 de ore, protecţie în caz de calamităţi naturale, acces la reţeaua de transport date şi Internet la cele mai înalte viteze” a notat Serghei Ghincu, Director General al companiei Daac System Integrator.

Moldtelecom este singura companie, care oferă servicii complete, ce includ găzduire, comunicaţii de date şi Internet, echipamente, administrare de aplicaţii şi conţinut. De asemenea, compania asigură o gamă largă de soluţii pentru conectivitatea echipamentelor, aplicaţiilor sau datelor găzduite în Data City, inclusiv conexiuni Internet la nivel naţional şi internaţional, interconexiuni cu operatori mondiali şi conexiuni sincrone de back-up.

Data City Moldtelecom este centrul modern de găzduire a datelor, creat în baza unei infrastructuri solide, cu o suprafaţă totală de 220 mp. Centrul asigură cele mai avansate sisteme de alimentare cu energie electrică, climatizare, prevenire şi stingere a incendiilor cu grad de seismicitate scăzut şi, nu în ultimul rând, acces redundant la reţeaua transport date a companiei Moldtelecom.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.