Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari

Prim-ministrul Pavel Filip l-a prezentat astăzi, colectivului, pe noul Ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari.

Referindu-se la competențele profesionale ale ministrului, Premierul a menționat că acesta are o experiență bogată în administrația publică, studii în domeniul economic, fapt ce denotă că are abilitățile necesare pentru a asigura implementarea cu succes a politicilor și programelor de dezvoltare a sectorului TIC.

Totodată, Pavel Filip a ținut să mulțumească colectivului MTIC pentru suportul acordat de-a lungul mandatului său de Ministru.

” Pe parcursul acestor ani, am reușit să creăm o echipă bună, capabilă să asigure dezvoltarea în continuare a societății informaționale. Totuși, plec de la Minister cu un regret, că nu s-a reușit finalizarea procedurilor de adoptare a Legii cu privire la parcurile din industria IT, sper însă că, în curând, aceasta va fi votată de către Parlament în lectură finală.” a conchis Prim-ministrul.

La rândul său, Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, a declarat că va depune toate eforturile  pentru a asigura dezvoltarea continuă a societății informaționale și a sectorului TIC în general. ”Sunt sigur că, împreună cu Dumneavoastră, vom reuși să atingem obiectivele propuse, să sporim competitivitatea sectorului TIC și să facilităm accesul populației la beneficiile societății informaționale”, a menționat Ministrul.

Vasile Botnari a activat în calitate de Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în perioada 2013-2015, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a exercitat funcții de conducere în cadrul instituțiilor de stat și al companiilor private.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.